Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 09.08.2011
Fra Holocaust-minnesmerket i Berlin. Foto: Riotcitygirl

Mansoor Hussein er 16 år, bor i Bergen og er antirasist. På sin egen blogg har han skrevet et svar til hendelsene i Oslo og på Utøya 22. juli (Innlegget er noe redigert av SOS Rasisme).

Den 22. juli detonerer en 32-åring en bombe i Regjeringskvartalet i Oslo, dette skjedde klokken 15:25 – to timer senere går han amok med en rifle og dreper 69 unge mennesker på Utøya. Kan noen forklare hvorfor Anders Behring Breivik gikk hen og drepte så mange? Det var fordi han var hjernevasket av såkalt «islamofobi» og påvirket av Peder Are Nøstvold Jensen, alias Fjordmann. Ved å mene at islam er en «fiende» av Norge og Europa, har Fjordmann bidratt til å skape monsteret Breivik ved å si ting som at «vi må fjerne dem fysisk fra Europa». Breivik gikk hen og gjorde akkurat det Fjordmann skrev: «Islam og alle de som praktiserer det må bli totalt og fysisk fjernet fra hele den vestlige verden».

Er det andre enn jeg som ser en kobling mellom det ABB gjorde og det Fjordmann skrev? Vi kan sammenlikne med det lederen for SS, Heinrich Himmler, skrev i 1940: «Jeg håper at hele jødedommen vil bli totalt fjernet gjennom muligheten for en storstilt folkeforflytningskampanje av alle jøder til Afrika eller en annen koloni».

Det jeg mener er å si at når man sier at man ønsker å fjerne en hel folkegruppe, så er det på samme måtene som nazistene gjorde det – et folkemord i deres konsentrasjonsleire. Dette er hva man skremmer med – hvorfor skal ikke Fjordmann arresteres og siktes for trusler når han truer gjennom sin blogg?

Jeg er lei av å se at muslimhetsere skal få lov til å trakassere uten å bli stoppet. Det må skje en endring i Norge som forbyr slike hatske uttalelser som det Fjordmann har kommet med.

Nå sier jeg ikke at bare de som hetser muslimer skal stoppes – jeg mener alle rasister og nazister. Det er tross alt hva disse menneskene er, og det spiller ingen rolle om det er muslim eller jøde som hetses, vi er alle mennesker og må passe på hverandre.

Så jeg sier NEI TIL RASISME OG NAZISME!

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490