Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 10.08.2011
Sondre Sæbjørnsen

En ordførerkandidat for Demokratene og to sentralt tillitsvalgte i “Stopp islamiseringen av Norge” (SIAN) er tiltalt for drapstrusler. SOS Rasisme er ikke overrasket.

- Vi vet hva som finnes i disse miljøene, sier Sondre Sæbjørnsen, landsstyremedlem i SOS Rasisme og medlem av organisasjonens antinaziutvalg.

Han fortsetter:

- Når vi vet hva som finnes i disse miljøene så blir vi ikke overrasket når det først kommer i media. Terrorisme og vold mot politiske motstandere og mennesker med andre hudfarger ligger i den organiserte rasismens natur – noe den beviser gang på gang.

Han påpeker at det ikke er første gang siden okkupasjonen at rasismen har krevd liv i Norge:

  • I 2008 ble en taxisjåfør i Trondheim drept av en gjerningsmann som hadde satt seg som mål å drepe en muslim.
  • I 2001 ble 15-årige Benjamin Hermansen utpekt som tilfeldlig offer for nazistene i Boot Boys fordi han var mørk i huden.
  • Arve Beheim Karlsen døde i Sogndalselva natt til lørdag 24. april 1999.

- Ikke religionskritikk

- SIAN er ikke noen religionskritisk organisasjon. Organisasjonen er dypt rasistisk, og betegner alle innvandrere fra ikke-vestlige land som muslimer. Muslimene omtales deretter med lik retorikk som jødene ble hetset med på 30-tallet. De blir omtalt som et kollektiv uten egne meninger og en felles agenda, sier Sæbjørnsen og fortsetter:

- SOS Rasisme har lenge advart mot den økende muslimhetsen i Norge, og om trusselen som finnes fra de organiserte rasistene. Vi har kjempet og demonstrert mot disse organisasjonene hvor enn de har stukket hodet fram, og vi har jobba systematisk for å bekjempe dem.

Dette har opp gjennom årene skapt flere fiender og mange drapstrusler fra de rasistiske miljøene. Men slike saker har stort sett blitt henlagt av politiet.

- SOS Rasisme ble nevnt ti ganger i Anders Behring Breiviks manifest. Likt resten av det rasistiske miljøet nærte han et sterkt hat mot oss, og vi har selv mottatt flere drapstrusler enn de fleste opp gjennom åra. Dette stopper oss ikke men gir oss tvert om større motivasjon til å fortsette kampen mot rasisme, og vi oppfordrer alle til å slutte seg til vårt arbeid, er Sæbjørnsens appell.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490