Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 27.08.2011

Den 27. august hadde SOS Rasisme i Oslo en demonstrasjon mot rasistene på Kristent Samlingspartis (KSp) valgbod på Karl Johan.

Da SOS Rasisme ankom valgboden angrep et medlem av KSp flere medlemmer av SOS Rasisme og rev håndplakater i stykker.

Dagbladet forsøkte kort tid etter demonstrasjonen å fremstille det hele som et slagsmål der SOS Rasisme var den voldelige parten. Avisa skriver:

Kristent Samlingspartis valgbod angrepet

Som vanlig når Dagbladet skal beskrive hendelser der SOS Rasisme er involvert har overskriften lite med hva som faktisk skjedde. SOS Rasisme har gjennomført en fredelig markering mot et parti som lefler med rasismen, spesielt i form av muslimhat. Ingen fra SOS Rasisme var aggressive, men når demonstrantene ble angrepet, så ble disse avvist.

Det manglende samsvaret mellom overskriften og det faktiske innholdet i saken kommer frem i Dagbladets eget oppslag, de skriver:

…men hovedpersonen selv er opptatt av å avdramatisere episoden. - Jeg ble ikke akkurat overfalt. De kom bort og demonstrerte ved vår bod og det ble litt knuffing. Det var nok en som prøvde å slå meg, men han ble stoppet, sier Magne (sic) Tanem til Dagbladet.

Sine egne handlinger vil Magnar (av Dagbladet kalt Magne) Tanem tydeligvis ikke si så mye om, men han er i alle fall så ærlig at han avkrefter at det var snakk om noe angrep eller overfall fra SOS Rasismes side.

KSp fortsetter hetsen mot muslimer også etter 22.7, den før omtalte Magnar Tanem skriver på partiets Facebookside:

Globalisering og multikulturelt samfunn betyr at muslimene er i flertall i Europa i 2050. Denne folkemakten vil de garantert bruke til å innføre sharialover i hele regionen. En muslim som svikter dette blir utstøtt og henrettet. Systemet blir mer autoritært enn Nazi-Tyskland.

Også homofile skal hetses:

Øya Manhattan er for første gang i nyere historie truet av orkan. 25. juni i år vedtok delstatssenatet i New York å legalisere homofile ekteskap. Dette er Guds svar…

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490