Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 16.09.2011

Aftenposten fant aldri plass til vårt svar på påstander om at vi hadde angrepet valgboden til Kristent Samlingsparti 27. august. Vi legger derfor ut vårt svar her.

SOS Rasisme angrep aldri Kristent Samlingsparti

Flere nettaviser har brakt videre en sak fra Dagbladet om en demonstrasjon mot rasistene i Kristent Samlingsparti. Også Aftenposten på nett har brukt overskriften Kristent Samlingsparti angrepet av SOS Rasisme.

Men SOS Rasisme angrep ingen på partiets valgbod. Artikkelen er skrevet på basis av en artikkel i Dagbladet. Som vanlig når disse med sin journalist Eiliv Frich Flydal i spissen skal skrive om SOS Rasisme, så har overskriftene svært lite med hva som faktisk skjedde. SOS Rasisme gjennomførte en fredelig markering mot et parti som lefler med rasisme, særlig i form av muslimhets. Ingen fra SOS Rasisme var aggressive, men når demonstrantene ble angrepet av de som stod i valgboden, så ble angrepene avvist av våre aktivister.

Den fullstendige mangelen på samsvar mellom Dagbladets overskrift og det faktiske innholdet i saken kom også frem i Dagbladets eget oppslag. Her skrev de:

[M]en hovedpersonen selv er opptatt av å avdramatisere episoden. – Jeg ble ikke akkurat overfalt. De kom bort og demonstrerte ved vår bod og det ble litt knuffing. Det var nok en som prøvde å slå meg, men han ble stoppet, sier Magne (sic) Tanem til Dagbladet.

Sine egne handlinger vil Magnar (av Dagbladet kalt Magne) Tanem tydeligvis ikke si så mye om, men han er i alle fall så ærlig at han avkrefter at det var snakk om noe angrep eller overfall fra SOS Rasismes side.

Til sist et par eksempler på hetsen mot muslimer fra Kristent Samlingsparti:

24. august kunne man lese et innlegg fra Magnar Tanem på partiets Facebook-gruppe:

Globalisering og multikulturelt samfunn betyr at muslimene er i flertall i Europa i 2050. Denne folkemakten vil de garantert bruke til å innføre sharialover i hele regionen. En muslim som svikter dette blir utstøtt og henrettet. Systemet blir mer autoritært enn Nazi-Tyskland.

Også homofile skal hetses på samme gruppe:

Øya Manhattan er for første gang i nyere historie truet av orkan. 25. juni i år vedtok delstatssenatet i New York å legalisere homofile ekteskap. Dette er Guds svar…

Det er verdt å motarbeide at partiets ideer får fotfeste, men dette arbeidet foregår selvsagt ikke med vold fra SOS Rasisme sin side.

“Angrepet” på lørdag skjedde bare i Dagbladet-journalistenes hode. Vi er heller ikke anmeldt for noe som helst og politiet arresterte heller ingen da de kom og bad SOS Rasisme om trekke seg tilbake, et påbud vi naturligvis fulgte.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490