Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 04.11.2011
LNU

SOS Rasisme er godt fornøyd med den siste dagen i rettsaken mot LNU.

I går sluttet den to uker lange rettssaken mellom Landsrådet for norske barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) og SOS Rasisme. Dommen faller antagelig i løpet av et par uker.

Siste dag i retten ble LNU sin sak mot SOS Rasisme plukket fra hverandre av våre advokater. De har ingen saklig grunn til å kreve penger tilbake. SOS Rasisme vil i løpet av få dager redegjøre grundig for dette på våre nettsider.

I to uker har to ansatte fra Dagbladet sittet som tilhørere. De har konsekvent og helt bevisst forsøkt å sverte oss. Et eksempel er saken de lagde etter at vår tidligere revisor hadde vitnet. I retten var revisor til stor hjelp for SOS Rasisme i vår bevisførsel. Hans vitnemål var svært positivt for SOS Rasisme. Men Dagbladet rapporterte usammenhengende bruddstykker som fikk det til å virke negativt for SOS Rasisme. I går klokka 11.06 publiserte Dagbladet en artikkel under overskriften “- SOS Rasisme har brutt FNs barnekonvensjon”. Dekningen Dagbladet hadde for dette var at vår motpart i sin prosedyre kom med denne noe kreative anklagen i sin prosedyre (Dagbladet opererer ikke med noe skille mellom anklage og dom når det gjelder SOS Rasisme). Artikkelen avsluttes med: “Dagbladet kommer snart med sak på SOS Rasismes prosedyreinnlegg, som pågår nå.”. Dette skjedde aldri. Vår advokat hadde en lang og grundig prosedyre som punkt for punkt tilbakeviste alle LNUs krav mot oss, men dette ville ikke Dagbladet referere noe av.

Dette er gjennomgående i kampanjejournalistikken fra Dagbladet. Dagbladet har en tydelig agenda for å sverte SOS Rasisme mest mulig.

SOS Rasisme ser fram til å rapportere mer utførlig om saken. I mellomtiden oppfordrer vi alle antirasister til å arbeide hardt for kraftfulle markeringer mot nazisme på Krystallnatta 9. november.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490