Gå til meny
Publisert av Oslo SOS Rasisme 18.11.2011
SIANs leder Arne Tumyr midt i mengden av antirasister. Foto: SOS Rasisme

Den 19. november avholder Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) en markering «mot overgrepene mot de kristne kopterne i Egypt». SOS Rasisme, Den Egyptiske foreningen i Norge og andre antirasister arrangerer motdemonstrasjon kl. 13.00 ved den egyptiske ambassaden i Drammensveien 90.

Kopterne har lenge vært en utsatt og utstøtt gruppe, de forfølges og har blitt utsatt for mange overgrep fra den egyptiske staten. Dette er det overhodet ingen tvil om.

Men vi må ha det helt klart for oss at SIAN ikke viser solidaritet og medmenneskelighet med underkua folk, men det motsatte. SIAN bruker kopternes tragedie til sin egen vinning; for det ekstreme rasistiske og hatefulle budskapet de ønsker å vinne oppslutning om i dette landet.

La oss feie bort all tvil om hva SIAN er. SIAN er en rasistisk organisasjon og er et av de viktigste samlingspunkter for rasister og nazister i dagens Norge. Organisasjonen bruker det samme type trusselbilde som nazistene, men i dag er det muslimene som har overtatt den rollen som jødene tidligere hadde.

Arne Tumyr, lederen av SIAN, hevder at dersom politikerne ikke klarer å få kontroll på innvandringen så vil Europa være under islamsk herredømme innen noen tiår, og Tumyr sammenligner innvandring med nazistenes invasjon i Norge i 1940. Han mener at det også er rett å ty til våpen for å stanse denne såkalte invasjonen.

Dette sa Tumyr til TV2:

I en forsvarssituasjon er det klart at da har vi nøyaktig den samme situasjonen som vi hadde i 1940-1945. Da hadde vi valget om å enten underkaste oss disse overgriperne eller å gripe til våpen.

Han sier videre:

Men når det gjelder den anti-islamistiske kampen, som er våre dagers motstandskamp mot en invasjonsstyrke som i realiteten sakte men sikkert får sine særkrav innfridd, og som har de røde fascistene til å stoppe enhver kritisk tanke, tegning eller setning, har vi bare ett svar: Det blir motstand!

SIAN deler synet til terroristen og fascisten Breivik om at voldshandlinger mot de som «selger landet til muslimene» er rettferdig. SIAN avler et menneskesyn som er farlig for samfunnet og som i verste fall kan ende med drap.

La oss ikke bli lurt av rasistenes forsøk på å snu kopternes lidelser til et angrep på muslimer, fordi det er det som er agendaen til SIAN – å avle hat mot alle muslimer, ikke bedrive religionskritikk.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490