Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 22.11.2011

På nytt er SOS Rasisme truet. Denne gang skal de skytes og drepes.

Det var på morgenkvisten 22. november at facebookbrukeren ‘Chris Baron’ la igjen denne trusselen på SOS Rasismes egen facebookside:

idiot. sos rasisme er jo landsvindlere. hvem i helvete kan ta dere seriøst da? forbanna blinde mennesker. bli skutt å drept…

- Vi har merket en klar oppgang i antallet trusler mot organisasjonen og mot aktivister i SOS Rasisme den siste tiden. Dette samsvarer med et oppsving i rasistiske krefter i samfunnet generelt, sier Jan Erik Skretteberg i SOS Rasisme i en pressemelding.

Han trekker frem enda et moment som han mener er viktig for å forstå endringen i trusselbildet mot organisasjonen:

- I tillegg til den økte aktiviteten blant nazister og fascister, er vi redd at hetsen mot SOS Rasisme i blant annet Dagbladet har signalisert at organisasjonen er “fritt vilt”. Usannheter og overdrivelser har gitt rasistene ammunisjon i ordkrigen mot SOS Rasisme. Når Dagbladet fremstiller oss ensidig negativt, og bevisst fremstiller oss i et dårligst mulig lys, er det farlige krefter de leker med.

Skretteberg ble i begynnelsen av november selv truet av russiske nazister, som satte ham på en dødsliste sammen med blant andre daværende justisminister Knut Storberget og AUF-leder Eskil Pedersen.

- Truslene er av varierende grad, men vi tar alle seriøst og politianmelder alt slikt, fortsetter Skretteberg, som blant annet viser til en trussel på Trøndelag SOS Rasismes konto på nettstedet Youtube i september. Her ble organisasjonen truet med at sommerens terroraksjoner mot AUF og Arbeiderpartiet bare var en forsmak på hva organisasjonen skulle få oppleve i fremtiden.

Truslene oppfattes som skremmende, men organisasjonen fortsetter likevel sitt arbeide mot rasisme og nazisme.

- Det eneste som kan stoppe rasisme og nazisme er at alle motstandere av disse menneskefiendtlige ideologiene står sammen og viser sin avsky. SOS Rasisme lar seg ikke skremme og vi vil fortsette vårt arbeid for et samfunn hvor vi tar vare på hverandre i stedet for et samfunn hvor hat spres, avslutter Skretteberg.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490