Gå til meny
Publisert av Trøndelag SOS Rasisme 24.01.2012

SOS Rasisme er med og arrangerer fakkeltog på Brekstad for et fordomsfritt

Fosen.

Fosen SOS Rasisme er sentrale i arrangementet i dag. Vi har snakket med Svein Andre Eriksen, leder i lokallaget.

- Vi får mange positive tilbakemeldinger fra lokalmiljøet, sier han. – Vi har vært ute med løpesedler i dag, og over 250 folk er påmeldt på Facebook. Ordførerne på Fosen støtter arrangementet og vi tror at et nesten samla Fosen står bak oss når vi sier at nazismen ikke er velkommen på Fosen.

Ordfører i Ørland kommune støtter arrangementet og er intervjuet i dag av avisa Fosna-Folket.

Fosen har tidligere opplevd forsøk på etablering av nazistiske grupper og SOS Rasisme har arbeidet mot disse før. I dag er den Svenska Motståndsrörelsen som forsøker å spre sin organisasjon over grensa. Representert i Trondheim av svensken Stefan Lund, arbeider denne åpent nazistiske gruppa for å etablere seg i Norge og Trøndelag.

Joakim Langvand er leder for et lokallag av SOS Rasisme som har viet seg helt til arbeid mot nazismen. Han sier at flere medlemmer som bor i Trondheim vil ta turen over fjorden for å støtte arbeidet på Fosen.

- Naziproblemet i Trøndelag er ikke et problem bare for Trondheim eller bare for Fosen, mener han. – I dag kunne bilister i Trondheim se et nazistisk banner henge fra en bru på vei mot Trondheim sentrum. Det er de samme folka som står bak aktiviteten på begge sider av fjorden, slår han fast.

SOS Rasisme vil spre en løpeseddel i dag med følgende budskap:

Nazismen er en kriminell terrorideologi. Etter 2. verdenskrig kan vi ikke si at vi ikke vet hva nazisme betyr. Nazister vil etablere seg her i Trøndelag. Det eneste som kan stoppe dem er vanlige folk sitt engasjement og deltagelse. Nazister må isoleres. Nazismen kan ikke ties ihjel. Den må aktivt bekjempes. Bli med i arbeidet! Nazifritt Trøndelag!

På Facbook finner man sida til Nazifritt Trondheim .

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490