Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 21.02.2012
Bård Eskild Frantzen

Frantzen har i flere år vært aktiv i SOS Rasisme. Han ble i desember kasta ut av SOS Rasisme fordi han oppfordra ei 16 år gammel jente til å ta livet av seg.

Før dette hadde det også vært en rekke problemer med ham. Vi oppsummerte at han ikke kan ha noen rolle i en organisasjon som har kontakt med barn og ungdom.

Han påstår at han har forstått at det han har gjort er galt, men oppfører seg som om han skulle være en forfulgt uskyldighet. Det siste han har gjort er at han har gått til media og fortalt om SOS Rasismes arbeidsmetoder i forhold til nazister og rasister. Dette har han gjort på en slik måte at enkeltpersoner blir hengt ut som infiltratører fra SOS Rasisme.

Dette er potensielt farlig for disse personene, uansett om det skulle medføre riktighet eller ikke. Som vi veit så er nazister og rasister svært raske med å fysisk skade personer som de mener er en fare for deres egen virksomhet. Frantzen har med sine historiefortellinger til media gjort at enkeltpersoner kan bli alvorlig skadd. Vi vil ikke gå nærmere inn på detaljene her, vi ønsker ikke å medvirke til at folk blir pekt ut.

Nå går vi ut og ber antinazister og antirasister holde god avstand til Frantzen. Dette er en person som er helt uten prinsipper og som er villig til det meste for å få hevn over en organisasjon hvor han har arbeidet i flere år – en organisasjon som i en del sammenhenger har forsvart og tatt vare på ham.

Vi har aldri tidligere gått ut og satt frem slike advarsler mot folk som sier de er mot rasisme, men Frantzen er en person uten lojalitet til hverken personer eller sak. Han er en person som forteller videre og gjerne pynter svært på historier for å selge dem inn til media. Her snakker vi virkelig om at ei fjær gjøres om til fem høns.

At en person som ber 16-årige jenter om å begå sjølmord kan ha noen form for troverdighet for media er mer enn vi klarer å forstå.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490