Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 19.02.2013
PST agent

I kveldens Brennpunkt på NRK står Christian Høibø fram som infiltratør i ulike grupperinger på venstresida. Han har også forsøkt å føre SOS Rasisme bak lyset og har gjort sitt for å diskreditere oss.

Det fremstår etterhvert som åpenbart at Høibø har spredt rykter om at SOS Rasisme opprettet naziorganisasjonen Norwegian Defence League (NDL). Til tross for at det ikke finnes beviser for dette, har ryktet spredt seg som ild i tørt gress innenfor ulike miljøer, og Dagbladet med sin journalist Eiliv Frich Flydal har i høyeste grad bidratt for å videreformidle myten. Folk som vet bedre har også kastet seg på denne løgnen.

SOS Rasisme er ikke kjent med hvilke andre påstander som eventuelt blir fremsatt i kveldens Brennpunkt. Uansett understreker vi nok en gang at SOS Rasisme ikke stiftet NDL. Det som imidlertid er sant, er at Høibø kom til oss med forespørsel om å bli med på dette. SOS Rasisme avviste av flere grunner dette, men valgte å lytte til det Høibø kunne fortelle om NDL. Vi hadde på dette tidspunktet også andre kilder til informasjon om hva som skjedde der.

I ettertid er det åpenbart at Høibøs høye spill utelukkende var for å skade kampen mot nazistisk organisering i Norge. Han bidrog blant annet til å grave grøfter mellom antinazister. Det er trist, for alle krefter trengs for å knuse nazismen.

Den organiserte rasismen i Norge er fortsatt en reell trussel, også i Norge. Vi har desverre en rekke eksempler på vold utført av folk i og rundt de norske nazistiske gruppene – og også flere drap de siste tjue årene. Høibø har, sammen med Dagbladet, arbeidet for å skade dette arbeidet, og det er et farlig spill som kan få virkelige konsekvenser for mange.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490