Gå til meny

Det er 20. gangen 17. mai for alle arrangeres i Oslo, og for tiende gang arrangeres det på Kuba i Oslo, av Oslo og Akershus SOS Rasisme.

Det er 20. gangen 17. mai for alle arrangeres i Oslo, og for tiende gang arrangeres det på Kuba i Oslo, av Oslo og Akershus SOS Rasisme.

 

Jubileumsprogrammet er:
- Papaya Music

- The Margarets

- Mambo Reggae

- Kohinoor

- Amulet

- Paperboys

- Supervixen

- Askil Holm
> Mer info om artistene

 

17 mai for alle har vokst til å bli en av hovedstadens største utendørs kulturarrangement med et årlig besøk på 5 000 - 10 000 mennesker.

 

- Vi er stolte av dette arrangementet. Et hundretalls personer feirer nasjonaldagen med å arbeide på en festival som absolutt må sies å være i Henrik Wergelands ånd. Dette sier Trond Thorbjørnsen, fylkesleder i SOS Rasisme i Oslo og Akershus og medlem av Arbeidsutvalget i SOS Rasisme i Norge.

- Grunnleggeren av 17. mai-feiringen drev en viktig politisk kamp mot rasisme på en tid da stemmene som talte i mot rasismen var langt færre enn i dag.

 

17 mai for alle dukket opp på midten av 80-tallet som en motreaksjon på at en del barneskoler ble utsatt for trusler fra rasistiske miljøer. Disse miljøene mente at barnetoget var blitt for fargerikt. I protest mot dette ville man vise at alle, uavhengig av etnisk opprinnelse, språk, tro og seksuell legning, kunne feire 17. mai sammen. Siden slutten av 80 tallet har SOS Rasisme vært arrangør.

 

I 1993 ble arrangementet flyttet til Kuba, inntil Akerselva på Grünerløkka.

 

17. mai for alle har hele tiden vært et gratis arrangement der alle artister har stilt opp uten betaling for å støtte kampen mot rasisme og det antirasistiske arbeidet SOS Rasisme gjør.

For ytterligere informasjon, se 17. mai for alle siden

 

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490