Gå til meny

Du kan være med og hjelpe Abbas og Fozia Butt. Skriv et brev til de ansvarlige myndighetene der du ber om at Abbas og Fozia får bli i Norge.

Skriv et eget brev eller bruk eksempelbrevet. Brevet sendes til en eller flere av disse mottakerene:

Utlendingsnemnda (UNE)

Direktør Terje Sjeggestad

Postboks 8165 Dep., 0034 Oslo

Elektronisk post: postmottak@une.no

Utlendingsdirektoratet (UDI)

Direktør Ida Børresen

Postboks 8108 Dep., 0032 Oslo

Elektronisk post: udi@udi.no

Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen

Postboks 8019 Dep., 0030 Oslo

Elektronisk post: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg

Postboks 8001 Dep., 0030 Oslo

Elektronisk post: Statsministerens kontor

Eksempelbrev. Kopier teksten og lim den inn i en e-post eller tekstbehandlingsprogram:

Gi Abbas og Fozia Butt opphold i Norge

Abbas og Fozia Butt har siden 1. april 2009 vært i kirkeasyl i Holmlia kirke i Oslo. Historien deres begynner i 1989 da de flyttet til Norge fra Pakistan sammen med sin mor. Den gang var de henholdsvis 3 og 4 år gamle. I 1992 tok moren med barna tilbake til Pakistan. De returnerte til Norge ved årsskiftet 1995/96. I 1999 blir morens bosettingstillatelse trukket tilbake fordi hun hadde gitt uriktige opplysninger i forbindelse med oppholdet i Pakistan.

Bosettingstillatelsen til familien har vært gjennom flere behandlingsrunder i Justisdepartementet, Utlendingsnemnda, Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett. Saken er nå innmeldt til Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg for brudd på artikkel 8 i den europeiske mennekrettskonvensjonen – retten til respekt for privatliv og familieliv.

Mens runddansen mellom departement, nemnd og rettsvesen har pågått, har Abbas og Fozia Butt bodd i Norge. De har levd et vanlig barn- og ungdomsliv med familie, venner og skole. Nå har de bodd 17 av sine henholdsvis 23 og 24 år i Norge. Det er her de har all sin nære familie – den familien som har hatt omsorg for dem. Det er her, i Norge, at de er hjemme og har sin tilknytning. I likhet med barn og unge flest hadde de liten innsikt i de voksnes valg og ingen muligheter til å overprøve, påvirke eller gå i mot de voksnes handlinger.

Moren ble utvist fra Norge i 2005 og døde i 2007 i Pakistan. Hun hadde en mangeårig og alvorlig hjertesykdom. I april 2009 kom beskjeden om at Abbas og Fozia Butt måtte forlate Norge og etter dette har de oppholdt seg i Holmlia kirke. I løpet av de årene saken har pågått har søsknene opplevd å bli hentet på ungdomsskolen av politiet. De har opplevd at politiet står på døren med rambukk. De er blitt kastet på glattcelle.

Vi synes det er feil å si at Abbas og Fozia Butt ikke har tilknytning til Norge. Vi synes det er feil at Abbas og Fozia Butt blir holdt ansvarlige for og blir straffet for morens beslutninger og handlinger. Vi synes den behandlingen Abbas og Fozia Butt har fått av norske myndigheter er inhuman.

Vi ber om at Abbas og Fozia Butts sak tas opp til ny behandling. Vi ber om at Abbas og Fozia Butt får anledning til å presentere sin sak ved personlig oppmøte i stornemnd hos Utlendingsnemnda. Vi ber om at myndighetene ved ny behandling av saken vektlegger den lange botiden i Norge. Vi ber om at myndighetene også vektlegger at Abbas og Fozia Butt, fordi de var barn, ikke selv har medvirket til den situasjonen de befinner seg i. Vi ber om at Abbas og Fozia Butt får fortsette sine liv hjemme i Norge.


Tilbake til hovedsiden for Abbas og Fozia