Gå til meny

Bydelsutvalget (BU) Søndre Nordstrand har vedtatt en resolusjon der de krever at regjeringen finner en løsning slik at Abbas og Fozia Butt får bli i Norge. Der ber også om at UNE går gjennom saken på nytt.

Resolusjonens tekst:

Til justisminister Knut Storberget

Søndre Nordstrand bydelsutvalg krever at søskenparet Abbas og Fozia Butt får permanent opphold i Norge.

Bakgrunn To norske ungdommer, søskenparet Abbas (23 år) og Fozia Butt (24 år), som har bodd på kjent adresse på Holmlia i alle år, har nå sittet et halvt år i kirkeasyl i Holmlia kirke fordi de er truet med å bli kastet ut av Norge, hvor de har bodd i 17 år og fått all sin skolegang. Grunnen til at de skal kastes ut er et avslag fattet av UNE fordi deres mor løy om et kortere opphold i Pakistan mens barna var små. Moren er nå død og ungdommene har ingen kontakt med sin far eller tilknytning til Pakistan. Det virker helt urimelig at ungdommene skal straffes med en utvisning på bakgrunn av morens løgn som de den gang ikke hadde noen forutsetninger for å forstå eller påvirke. Utvisningsvedtaket av barna er ført for Tingretten hvor de fikk medhold, en dom UNE anket og fikk medhold for i Lagretten. Bydelsutvalget i Søndre Nordstrand har ikke grunnlag for å ta stilling til om dommen i lagmannsretten er juridisk korrekt etter norsk lov. Uansett er det et sterkt overgrep og dypt urimelig at de skal straffes for sin mors feil. Den europeiske Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, har nå besluttet at den vil behandle saken som søskenparet Abbas og Fozia Butt har reist mot den norske stat, noe som betyr at det er rimelig tvil i saken.

Søndre Nordstrand bydelsutvalg krever at regjeringen sørger for å finne en løsning for et permanent opphold for Fozia og Abbas Butt i Norge.

Søndre Nordstrand bydelsutvalg finner UNEs utvisningsvedtak åpenbart urimelig, og ber om at saken gjennomgås på nytt med vekt på sterk tilknytning til riket og sterke menneskelige hensyn og at saken blir behandlet i en fulltallig nemnd der Abbas og Fozia Butt kan få anledning til å framlegge sin sak.

Søndre Nordstrand, 12.11.2009

Søndre Nordstrand bydelsutvalg v/Nadeem Butt leder

Les artikkelen Stemte med hjertet, I Nordstrand Blad.


Tilbake til hovedsiden for Abbas og Fozia