Gå til meny

Det finnes flere nettsider som bare sprer rasisme og hat og rekrutterer til de nazistiske miljøene. Disse bryter norsk lov, men mange av disse ligger på utenlandske servere. Det betyr at det er en utfordring å få de stengt, men absolutt ikke umulig! Les mer i denne artikkelen.

Slik fjerner vi nazistiske og rasistiske nettsider

1. Ta kopi av det rasistiske innholdet, som bevismateriale:
- Gå inn på denne adressen: http://www.webcitation.org/archive.php
- Fyll ut de to øverste feltene (URL to Archive [url]: + Your (citing author) E-mail Address [email])
- Trykk på “submit” nederst på siden
- Klikk på lenka som lages automatisk

2. Bruk www.whois.net – For å finne informasjon om hvem som eier ei nettside, eller på hvilken server denne er lagra, så bruker man et søk kalt Whois. Fyll inn nettadressen du ønsker informasjon om i feltet ‘Whois Lookup’ og trykk ‘Go!’.

3. Nå skal du ha fått opp ei side med mye informasjon. Finn firmanavnet til servereieren [1] . Som regel står dette under Admin-avsnittet. Om det ikke står noen nettadresse for dem så bruker du Google.no for å søke på firmanavnet.

4. Når du har funnet siden så er det to ting du behøver. Det første du bør gjøre er å se regelverket deres, og se om du finner noe du kan bruke til å felle sida på. Mange av disse serversidene har et regelverk som fordømmer rasisme, nazisme og oppfordring til vold.

5. Det neste du trenger er kontaktinfo til det ansvarlige firmaet. Det er i de aller fleste tilfeller veldig enkelt å finne, da disse firmaene er avhengig av å kunne bli kontakta for å selge tjenestene sine.

6. Skriv en høflig men tydelig henvendelse til firmaet.
Kontakt SOS Rasismes antinaziutvalg hvis du trenger hjelp: antinazi@sos-rasisme.no

Et eksempel på en slik henvedelse kan du lese her

  1. ^En server er stedet hvor nettsiden er lagret, som datamaskina di henter innholdet fra når du skriver inn ei nettadresse. De fleste som har ei nettside kjøper tjenesten sin fra en servereier.