Gå til meny

- Faren har ikkje nytta falsk identitet Firdaposten 24.09.2009

Direktøren i UNE, Terje Skjeggestad, hevdar i ein kronikk i VG måndag at far til Simon kunne nyttast som eksempel på menneske som bløffar seg til opphald i Norge. Advokat Kjeldahl er tydeleg på at klienten hans aldri har nytta falsk identitet. Han tilbakeviser også påstanden om at Fkadu og Simon har skjult seg for norske styresmakter.

Etter 17 år i Norge skal vi kastes ut fra det eneste landet vi kjenner! SOS Rasisme 02.06.2009

Abbas- og Fozia Butt kom til Norge da de var 3 og 4 år gamle, og har bodd 17 år i Norge. Pågrunn av håpløst stivbeint byråkrati og en urimelig streng flyktningpolitikk har de søkt tilflukt i kirkeasyl.

Demonstrasjon

  • Mandag 8. juni
  • Kl 17.00
  • Sted: Utenfor Stortinget

Legg ned Utlendingsnemnda Utrop 21.07.2008

Simon Souyris Strumse fra flyktningutvalget i SOS Rasisme mener Utlendingsnemnda (UNE) har en streng asylpraksis. Mange som klart skulle hatt opphold får ikke opphold, og de har ikke muligheten til å klage videre, mener han.

Rettssaken Ashok mot UNE SOS Rasisme 08.01.2008

Rettsaken der Ashok stevner staten ved Utledningsnemda er lagt til Oslo tingrett, mandag 21. og tirsdag 22. januar 2008.
SOS Rasisme oppfordrer alle til å møte opp i tingretten mellom 09.00 og 16.00 begge dagene. Det vil også bli holdt punktdemonstrasjon utenfor tinghuset rett etter rettsforhandlingene begge dager (ca. 16.00).
> Følg med for mer informasjon: sos-rasisme.no/ashok
> Last ned mobiliseringsplakat: ashok-plakat-rettssak

Beskyttelse på nåde AntirasisteN 27.11.2007

En ny trend truer mennesker som søker beskyttelse i Norge. “Oppholdstillatelse med begrensninger” er i ferd med å danne et nytt sjikt av annenrangs borgere.

Utlendingsnemda undergraver asylinstituttet SOS Rasisme FU 29.06.2007

I sin avgjørelse om utsendelse av de afghanske flyktningene tar Utlendingsnemda (UNE) loven i egne hender når de velger å ikke anerkjenne trosforfølgelse som grunnlag for beskyttelse. Slike avgjørelser ligger utenfor Utlendingsnemndas myndighet og bekrefter at det er blitt et innvandringspolitisk organ som må reformeres.

Pressemelding - Stopp deportasjonen av Afghanske flyktninger SOS Rasisme FU 22.06.2007

Halvparten av Afghanerne som frem til i går demonstrerte foran stortinget sitter nå i varetekt på Trandum i påvente av tvangsretur til Afghanistan.

Til Bjarne Håkon Hanssen og kommunalkomiteen Lørenskog kommune 12.06.2007

Formannskapet i Lørenskog kommune sender i dag dette brevet til statsråd Bjarne Håkon Hanssen og kommunal- og frovaltningskomiteen på Stortinget. Her ber de en siste gang om at politikerne tar initiativ for å løse Ashok-saken før den havner i rettsapparatet.

Ashok og medievirkeligheten Dagbladet (debatt) 09.05.2007

Direktør i UNE, Terje Skjeggestad, forsvarer utvisningen av Ashok og slår fast at det ikke blir noen ny behandling for den 13 år gamle gutten.
SOS Rasisme kommer tilbake med mer om denne saken

Mohamed (f. 05.01.1995) SOS Rasisme FU 28.12.2006

Muhamed <notextile>(11)</notextile> fra Somalia får ikke familiegjenforening, fordi han kommer fra et land som ikke kan dokumentere at han er barn av sine foreldre som bor i Norge.

I skrivende stund er Mohamed 11 år. Da han var 11 mnd. gammel ble hans mor og far drept. Han har etter dette vokst opp i familien til farens bror. Denne familien inkluderte også hans farmor, fram til hun forsvant i 2002 (antagelig ble hun drept i et klanoppgjør på markedsplassen i Shibis i Mogadishu, Somalia). Siden mars 2005 har han vært adskilt fra sin familie og bor nå hos noen naboer i Etiopia. Bakgrunnen er at norske utlendingsmyndigheter ikke tror på at hans historie.

Vi i SOS Rasisme jobber for at Norge skal følge våre forpliktelser til at barnets beste skal være et grunnleggende hensyn i flyktningsaker. Dersom du vil være med å jobbe for en human flyktningpolitikk, så gi beskjed via vårt webskjema Skrive “Flyktningutvalget” i “kommune” feltet.

På denne siden har vi lagt ut all informasjon vi har tilgjengelig om saken. Dette inkluderer blant annet søknader, avslag og klager fra UDI og UNE.

SOS Rasisme

SOS Rasisme

Hvem er SOS Rasisme?

SOS Rasisme er Norges eneste landsdekkende demokratiske medlemsorganisasjon som bruker alle krefter på kampen mot rasisme.

Hva kan du gjøre?

Det eneste som kan stoppe rasismen og nazismen fullt og helt er vanlige folks engasjement.

Spørsmål om rasisme?

Vi får daglig mange spørsmål fra skoleelever og andre. Her legger vi ut våre svar på de mest spurte.Gaver til SOS Rasisme

Ønsker du å gi en gave til SOS Rasisme? Gaver på over 500 kroner kan gi fradrag på skatten. Les mer.

Gaver fra enkeltpersoner settes inn på konto: 7874 05 34709


Annonse i AntirasisteN?

Ønsker din organisasjon eller bedrift å vise at dere tar standpunkt mot rasisme? Vis ansikt ved å annonsere i SOS Rasismes avis og nå ut til titusenvis av lesere.
Les mer på vår annonseside


Fakkeltilbud

Vi har nå et meget godt tilbud til lokallag som trenger fakler. Tilbudet gjelder også skoler, bedrifter, andre organisasjoner og privatpersoner.


Tips oss om nazisme


Flyktningutvalget

www.sos-rasisme.no/fu

Festning Europa!

  • Ressursside om Festning Europa. Les mer

Rapport om flyktningkvinnenes rettigheter

  • SOS Rasisme har sammen med en rekke andre organisasjoner laget en rapport. Les den her

Anerkjenn Halabja og Anfal


Sjekking av e-post

Denne boksen har blitt flyttet til menyen til venstre, og vil bli slettet herfra etter hvert.

01.01.2001