Gå til meny

Informasjon om forholdene i Afghanistan. Vi vil spesielt anbefal: “Foredraget: Afghanistan: Trygt land for retur? av Afghanistan ekspert Elisabeth Eide og BBCs One day in Afghanistan

Et ønske om en trygg jul og et fredelig nyttår SOS Rasisme Flyktningutvalget 25.12.2009

Året 2009 ble året der man gav oppholdstillatelse til barn samtidig som man gav dem beskjed om at når de når myndighetsalder skal de ut av landet.

- La Mahsi og Jamshid bli! AntirasisteN 02.10.2009

SOS Rasismes lokallag på Lørenskog fikk høre at det satt to unge kirkeasylanter i en av kommunens kirker – det straks ble tema på første møte etter sommerferien, hva var historien bak dem, hva kunne lokallaget gjøre og hva ville skje fremover.

Tente fakler for kirkeasylanter Romerikes blad 28.09.2009

Familie, venner og andre støttespillere tente i går kveld fakler for å vise sin støtte til brødrene Mahsi (23) og Jamshid (28) Naimi som sitter i kirkeasyl i Lørenskog.

UNE stopper inntil videre returer til Ghazni-provinsen i Afghanistan UNE 03.09.2007

FN melder om forverring av sikkerhetssituasjonen i noen områder - Utlendingsnemnda (UNE) stopper inntil videre returer til disse områdene.

Deportasjons-ildsjelen Sjeggestad (UNE direktør) Varden 11.07.2007

Jeg har vært på mange møter og truffet mange forskjellige personer i den tiden jeg har fungert som nestleder i RV/Rødt. Mange, fra forskjellige politisk/religiøse ståsteder, har uttrykk støtte til afghanerne som gikk asylmarsjen Trondheim-Oslo. Mange har konstatert med skrekk og fortvilelsen at den lovte “helomvending” fra den nåværende regjering har vært bare tomme løfter. Og ikke bare på asyl-og innvandrings politikk men også på andre områder: vi har et pensjonsran og et fiskeriran, vi deltar og investerer i krig, m.m.

Utlendingsnemda undergraver asylinstituttet SOS Rasisme FU 29.06.2007

I sin avgjørelse om utsendelse av de afghanske flyktningene tar Utlendingsnemda (UNE) loven i egne hender når de velger å ikke anerkjenne trosforfølgelse som grunnlag for beskyttelse. Slike avgjørelser ligger utenfor Utlendingsnemndas myndighet og bekrefter at det er blitt et innvandringspolitisk organ som må reformeres.

Afghanske flyktninger - for usikkert til at hjemsendelse er trygt Pressemelding fra SOS Rasisme 25.06.2007

Det hersker nå en så stor usikkerhet rundt skjebnen til de afghanske asylsøkerene at Utlendingsnemnda (UNE) og regjeringen er nødt til å lytte til kravet om evaluering av de tidligere tvangsreturnerte.

Pressemelding - Stopp deportasjonen av Afghanske flyktninger SOS Rasisme FU 22.06.2007

Halvparten av Afghanerne som frem til i går demonstrerte foran stortinget sitter nå i varetekt på Trandum i påvente av tvangsretur til Afghanistan.

Rapport fra tingretten SOS Rasisme 22.06.2007

Torsdag 21. og fredag 22. juni ble det holdt fengslingsmøter for de 20 afghanske flyktningene som har vært i politets varetekt siden aksjonen på Stortinget, natt til torsdag. Her følger rapport fra én av de 10 sakene som var oppe fredag.

Politikertøv om afghanske flyktninger Flyktningutvalget 20.06.2007

Arild Stokkan Grande, arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann, gjør som FrP når han sier at de afghanske flyktningene kan fortsette å gå helt til Kabul fordi de er unge og sterke. Enten vet han enten ikke hva han snakker om eller så prøver han bevisst å føre folk bak lyset.

SOS Rasisme

SOS Rasisme

Hvem er SOS Rasisme?

SOS Rasisme er Norges eneste landsdekkende demokratiske medlemsorganisasjon som bruker alle krefter på kampen mot rasisme.

Hva kan du gjøre?

Det eneste som kan stoppe rasismen og nazismen fullt og helt er vanlige folks engasjement.

Spørsmål om rasisme?

Vi får daglig mange spørsmål fra skoleelever og andre. Her legger vi ut våre svar på de mest spurte.



Gaver til SOS Rasisme

Ønsker du å gi en gave til SOS Rasisme? Gaver på over 500 kroner kan gi fradrag på skatten. Les mer.

Gaver fra enkeltpersoner settes inn på konto: 7874 05 34709


Annonse i AntirasisteN?

Ønsker din organisasjon eller bedrift å vise at dere tar standpunkt mot rasisme? Vis ansikt ved å annonsere i SOS Rasismes avis og nå ut til titusenvis av lesere.
Les mer på vår annonseside


Fakkeltilbud

Vi har nå et meget godt tilbud til lokallag som trenger fakler. Tilbudet gjelder også skoler, bedrifter, andre organisasjoner og privatpersoner.


Tips oss om nazisme


Flyktningutvalget

www.sos-rasisme.no/fu

Festning Europa!

  • Ressursside om Festning Europa. Les mer

Rapport om flyktningkvinnenes rettigheter

  • SOS Rasisme har sammen med en rekke andre organisasjoner laget en rapport. Les den her

Anerkjenn Halabja og Anfal


Sjekking av e-post

Denne boksen har blitt flyttet til menyen til venstre, og vil bli slettet herfra etter hvert.

01.01.2001