Gå til meny

- Nei Storberget, det er statens ansvar! SOS Rasisme Flyktningutvalget 13.09.2010

Til NRK Dagsrevyen i kveld sier justisminister Knut Storberget (Ap) at det er foreldrene til asylsøkerbarna som er ansvarlige for tvangsdeportasjonene og måten de har blitt utført på de siste dagene. Han fraskriver seg et hvert ansvar for at politiet arresterer småbarnsfamilier midt på natten for å deporterte dem til Serbia.

En god hjelpeverge er viktig for enslige mindreårige SOS Rasisme Flyktningutvalget 26.12.2009

E post til Gjerstad kommune vedrørende vergeordningen – Jeg har fått et brev hvor det står at jeg har fått en ny hjelpeverge, men nå har jeg bodd her i over tre måneder uten at noen verge har ringt til meg eller besøkt meg, fortalte en gutt (16) til SOS Rasisme.

Et ønske om en trygg jul og et fredelig nyttår SOS Rasisme Flyktningutvalget 25.12.2009

Året 2009 ble året der man gav oppholdstillatelse til barn samtidig som man gav dem beskjed om at når de når myndighetsalder skal de ut av landet.

Internering av papirløse asylsøkere SOS Rasisme Flyktningutvalget 07.12.2009

Torsdag gikk leder for grensepolitiet på Torp, Bent Nordkvelde ut i Sandefjords Blad og krevde internering av asylsøkere som ikke har identitetsdokumenter eller som oppgir feil identitet ved ankomst.

Hvem kan vel organisere flyktninger bedre enn flyktninger selv? (Appell) Solidaritetsgruppa av SOS Rasisme i Oslo 29.09.2009

Det er de som selv har søkt asyl som vet hvor feilene ligger både når det gjelder selve asylprosessen og den generelle livssitusjonen på mottakene. SOS Rasisme ønsker derfor å organisere asylsøkere som bor på asylmottak for at det skal kunne resultere i en samlet og sterk stemme i norsk asyl- og integreringspolitikk.

- UDI kom på banen, men de kom ikke i tide Solidaritetsgruppa av SOS Rasisme i Oslo 28.09.2009

Forrige uke kom endelig Utlendingsdirektoratet på banen og skrev i en pressemelding at ni av ti asylsøkere som får saken sin behandlet i Norge dokumenterer eller sannsynliggjør identiteten sin i løpet av saksbehandlingstiden. Det er gledelig at UDI endelig tar til ordet og kommer med en mer virkelighets basert vurdering, men UDI kom alt for sent for skaden er allerede gjort. Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen, statssekretær Libe Rieber-Mohn, Politiets Fellesforbund og en rekke partier har allerede erklært asylsøkere som kommer til Norge uten identitetspapirer for kriminelle.

Overveldet av gledestårer Østlandsposten 28.09.2009

Tidligere lokallagsleder i SOS Rasisme, Ali R. Kazemi (22), kunne etter en iherdig kamp endelig ønske sin bror Hayatollah (18) velkommen til Norge.

Tente fakler for kirkeasylanter Romerikes blad 28.09.2009

Familie, venner og andre støttespillere tente i går kveld fakler for å vise sin støtte til brødrene Mahsi (23) og Jamshid (28) Naimi som sitter i kirkeasyl i Lørenskog.

En stor løgn AntirasisteN 23.10.2008

3.september innkalte regjeringen til pressekonferanse for å kunngjøre 13 tiltak som skulle stramme inn asylpolitikken. I denne artikkelen viser vi løgnene som disse tiltakene er basert på.

SOS Rasisme fordømmer angrepene mot beboere på Våler mottak SOS Rasisme 25.07.2008

En handling som dette er forkastelig og her har politiet en jobb å gjøre. SOS Rasisme mener likevel at det kunne vært unngått om forholdene var mer humane på norske asylmottak.

SOS Rasisme

SOS Rasisme

Hvem er SOS Rasisme?

SOS Rasisme er Norges eneste landsdekkende demokratiske medlemsorganisasjon som bruker alle krefter på kampen mot rasisme.

Hva kan du gjøre?

Det eneste som kan stoppe rasismen og nazismen fullt og helt er vanlige folks engasjement.

Spørsmål om rasisme?

Vi får daglig mange spørsmål fra skoleelever og andre. Her legger vi ut våre svar på de mest spurte.Gaver til SOS Rasisme

Ønsker du å gi en gave til SOS Rasisme? Gaver på over 500 kroner kan gi fradrag på skatten. Les mer.

Gaver fra enkeltpersoner settes inn på konto: 7874 05 34709


Annonse i AntirasisteN?

Ønsker din organisasjon eller bedrift å vise at dere tar standpunkt mot rasisme? Vis ansikt ved å annonsere i SOS Rasismes avis og nå ut til titusenvis av lesere.
Les mer på vår annonseside


Fakkeltilbud

Vi har nå et meget godt tilbud til lokallag som trenger fakler. Tilbudet gjelder også skoler, bedrifter, andre organisasjoner og privatpersoner.


Tips oss om nazisme


Flyktningutvalget

www.sos-rasisme.no/fu

Festning Europa!

  • Ressursside om Festning Europa. Les mer

Rapport om flyktningkvinnenes rettigheter

  • SOS Rasisme har sammen med en rekke andre organisasjoner laget en rapport. Les den her

Anerkjenn Halabja og Anfal


Sjekking av e-post

Denne boksen har blitt flyttet til menyen til venstre, og vil bli slettet herfra etter hvert.

01.01.2001