Gå til meny

År 2006: På et tidspunkt hvor titusener drives ut som følge av krigshandlinger i Somalia, starter norske myndigheter å sende flyktninger nettopp tilbake hit. November 2006 stoppet UNE tvangsreturen på grunn av at varslene UNE ikke lyttet til om at krigen kom til å eskalere slo til.

I skrivende stund (3 januar 2007) har 21 somaliere søkt om oppholdstillatelse etter at tvangsreturen stoppet, og samtlige har fått dette innvilget. Dette er gledelig, og vi håper dette betyr at UNE nå har skjønt at situasjonen i Somalia ikke kommer til å bli trygg med det første. Vi håper også at UNE for framtida lytter mer til varsler om negative utviklinger i såkalt “flyktningproduserende land”.

Denne saken er dessverre ikke unik, men tvertimot illustrerende for kynismen i norsk flyktningpolitikk. For de flyktningene myndighetene rakk å returnere til krigsherjede Somalia kan vi bare håpe det beste.

Et ønske om en trygg jul og et fredelig nyttår SOS Rasisme Flyktningutvalget 25.12.2009

Året 2009 ble året der man gav oppholdstillatelse til barn samtidig som man gav dem beskjed om at når de når myndighetsalder skal de ut av landet.

Mohamed (f. 05.01.1995) SOS Rasisme FU 28.12.2006

Muhamed <notextile>(11)</notextile> fra Somalia får ikke familiegjenforening, fordi han kommer fra et land som ikke kan dokumentere at han er barn av sine foreldre som bor i Norge.

I skrivende stund er Mohamed 11 år. Da han var 11 mnd. gammel ble hans mor og far drept. Han har etter dette vokst opp i familien til farens bror. Denne familien inkluderte også hans farmor, fram til hun forsvant i 2002 (antagelig ble hun drept i et klanoppgjør på markedsplassen i Shibis i Mogadishu, Somalia). Siden mars 2005 har han vært adskilt fra sin familie og bor nå hos noen naboer i Etiopia. Bakgrunnen er at norske utlendingsmyndigheter ikke tror på at hans historie.

Vi i SOS Rasisme jobber for at Norge skal følge våre forpliktelser til at barnets beste skal være et grunnleggende hensyn i flyktningsaker. Dersom du vil være med å jobbe for en human flyktningpolitikk, så gi beskjed via vårt webskjema Skrive “Flyktningutvalget” i “kommune” feltet.

På denne siden har vi lagt ut all informasjon vi har tilgjengelig om saken. Dette inkluderer blant annet søknader, avslag og klager fra UDI og UNE.

Ljuger somaliske asylsøkere? SOS Rasisme FU 17.10.2006

I følge en artikkel av NTB som er trykt i en rekke aviser 16 oktober så ljuger 36 prosent av alle somaliske asylsøkere i forhold til hvor de kommer fra. Påstanden begrunnes med en språkundersøkelse av Scandinavisk Språkanalys AB i Stockholm. Spørsmålet er om disse språkundersøkelsene gir grunnlag for å danne en slik konklusjon:

SOS Rasisme

SOS Rasisme

Hvem er SOS Rasisme?

SOS Rasisme er Norges eneste landsdekkende demokratiske medlemsorganisasjon som bruker alle krefter på kampen mot rasisme.

Hva kan du gjøre?

Det eneste som kan stoppe rasismen og nazismen fullt og helt er vanlige folks engasjement.

Spørsmål om rasisme?

Vi får daglig mange spørsmål fra skoleelever og andre. Her legger vi ut våre svar på de mest spurte.Gaver til SOS Rasisme

Ønsker du å gi en gave til SOS Rasisme? Gaver på over 500 kroner kan gi fradrag på skatten. Les mer.

Gaver fra enkeltpersoner settes inn på konto: 7874 05 34709


Annonse i AntirasisteN?

Ønsker din organisasjon eller bedrift å vise at dere tar standpunkt mot rasisme? Vis ansikt ved å annonsere i SOS Rasismes avis og nå ut til titusenvis av lesere.
Les mer på vår annonseside


Fakkeltilbud

Vi har nå et meget godt tilbud til lokallag som trenger fakler. Tilbudet gjelder også skoler, bedrifter, andre organisasjoner og privatpersoner.


Tips oss om nazisme


Flyktningutvalget

www.sos-rasisme.no/fu

Festning Europa!

  • Ressursside om Festning Europa. Les mer

Rapport om flyktningkvinnenes rettigheter

  • SOS Rasisme har sammen med en rekke andre organisasjoner laget en rapport. Les den her

Anerkjenn Halabja og Anfal


Sjekking av e-post

Denne boksen har blitt flyttet til menyen til venstre, og vil bli slettet herfra etter hvert.

01.01.2001