Gå til meny

Muhamed <notextile>(11)</notextile> fra Somalia får ikke familiegjenforening, fordi han kommer fra et land som ikke kan dokumentere at han er barn av sine foreldre som bor i Norge.

I skrivende stund er Mohamed 11 år. Da han var 11 mnd. gammel ble hans mor og far drept. Han har etter dette vokst opp i familien til farens bror. Denne familien inkluderte også hans farmor, fram til hun forsvant i 2002 (antagelig ble hun drept i et klanoppgjør på markedsplassen i Shibis i Mogadishu, Somalia). Siden mars 2005 har han vært adskilt fra sin familie og bor nå hos noen naboer i Etiopia. Bakgrunnen er at norske utlendingsmyndigheter ikke tror på at hans historie.

Vi i SOS Rasisme jobber for at Norge skal følge våre forpliktelser til at barnets beste skal være et grunnleggende hensyn i flyktningsaker. Dersom du vil være med å jobbe for en human flyktningpolitikk, så gi beskjed via vårt webskjema Skrive “Flyktningutvalget” i “kommune” feltet.

På denne siden har vi lagt ut all informasjon vi har tilgjengelig om saken. Dette inkluderer blant annet søknader, avslag og klager fra UDI og UNE.