Gå til meny

SOS Rasisme arrangerte i dag en aksjon mot at flyktninger som kommer til Norge skal plasseres i teltleire.

Demo mot teltleir i Lier

Sammen med Press – Redd Barna Ungdom, stilte vi opp foran Arbeids og inkluderingsdepatrementet (AID) med aksjonister, paroler og løpesedler til forbipasserende på vei til jobb kl. 08.00.

Kl. 09.00 kom Lubna Jaffery Fjell, politisk rådgiver for Bjarne Håkon Hanssen, ut for å møte aksjonistene. Hun ble møtt med kamprop som: “Nei til statlig arroganse, gi asylsøkerne en sjanse”, “Telt er kriminelt” og “Hansen ljuger, teltleir suger”. Da slagordene hadde stilnet fikk hun overlevert et minitelt med påskriften “Velkommen til Norge”, sammen med et krav om at teltleiren må være lagt ned og en varig løsning funnet innen det har gått to uker.

Dette er løpeseddelen som ble delt ut:

Verdig botilbud for Asylsøkere

Regjeringen vil opprette en teltleir for å huse asylsøkere når de først kommer til Norge. De skylder på manglende kapasitet ved asylmottakene.

Samtidig tilbyr norsk folkehjelp å huse asylsøkerne i ordentlige fasiliteter. Det er heller ikke slik at det er umulig å skaffe husrom for 100 personer over sommeren i Norge. Blant annet 77 folkehøyskoleinternater står tomme hele denne perioden.

Telt er en uverdig måte å ta imot mennesker på flukt på. Vi er skremt over at Arbeids- og inkluderingsdepartementet vurderer telt som et av de første alternativene, når det knapt burde være en nødløsning. Vi krever derfor at:

- Teltene på Lier forblir ubrukte og blir tatt ned - Arbeids- og inkluderingsdepartementet strekker seg til det ytterste for å få skikkelig innkvartering til alle asylsøkere - UDI må ha en ordinær mottakskapasitet som kan ta imot bølgetopper med asylsøkere.