Gå til meny

I morgen, fredag 23.mai kl. 08.00, setter flere ungdomsorganisasjoner opp teltleir utenfor Arbeids- og Inkluderingsdepartementet. Kl. 09.00 kommer politisk rådgiver i AID, Lubna Jaffery Fjell, for å møte aksjonistene. Hun vil få overlevert et minitelt. Sted: Einar Gerhardsensplass 3.

Markeringen er en reaksjon på at asylsøkere skal plasseres i telt ved ankomst til Norge. PRESS – Redd Barna Ungdom og SOS Rasisme står bak aksjonen og har fått med seg mange ungdomsorganisasjoner.

Vi krever at politiske ledelse i AID tar grep i saken og hindrer at asylsøkere må bo i telt. Telt er en uverdig måte ta imot mennesker på flukt på, uttaler Mari Sognnæs Andresen, leder PRESS – Redd Barna Ungdom.

Arbeidet med å sette opp teltleiren på Lier begynte i går. PRESS og SOS Rasisme krever at teltene forblir ubrukte og at departementet finner en ny løsning.

Vi godtar ikke at asylsøkere plasseres i telt når det finnes andre alternativer. Norsk Folkehjelp har tilbudt seg å huse dem i brakker, det står 77 folkehøgskoler med tomme internater rundt omkring i landet. Det er fult mulig å finne andre bosettingsmuligheter hvis man leter, uttaler Simon Souyris Strumse fra SOS Rasisme.

Organisasjonene mener UDI bør klare å takle svingninger i asylankomster uten å måtte ty til telt.

UDI må ha en ordinær mottakskapasitet som kan ta imot slike bølgetopper med asylsøkere som vi opplever akkurat nå, uttaler de.

For ytterligere kommentarer kontakt Mari Sognnæs Andresen, leder i PRESS -Redd Barna Ungdom på mobil: 917 21 386. Eller Simon Souyris Strumse Flyktningutvalget -SOS Rasisme på mobil: 91717154