Gå til meny

Her er forslag til leserinnlegg til aviser i forbindelse med markering av Krystallnatta. Klipp og lim, slik at det passer til ditt eget lokallag.

Vi husker Krystallnatten – aldri mer nazisme

Krystallnatten markerer begynnelsen på jødeforfølgelsen i Europa. Den 9. november 1938 organiserte nazistene en stor aksjon som skulle koste 6 millioner jøder livet. Fagforeningsfolk, funksjonshemmede og andre som ikke passet inn i nazistenes verdensbilde ble også ofre for dødens ideologi.

Det er viktig at vi ikke glemmer vår historie!

De siste årene har det vært en økning i angrep mot både jøder og muslimer i Norge. Samtidig har nazistiske grupper som Vigrid og NorgesPatriotene økt aktiviteten sin flere steder i landet. Nazistene bruker politisk terror og voldshandlinger mot det de kaller sine “fiender”: innvandrere, jøder, muslimer og andre minoriteter, fagforeningsfolk, demokratiforkjempere og antirasister.

Forby nazistisk organisering

Nazistisk organisering er kriminelt og må forbys, dette har SOS Rasisme stilt krav om i mange år. Etter 2. verdenskrig forpliktet Norge og de andre landene i FN seg til å forby nazistisk organisering Allikevel frikjente norsk høyesterett den kjente nazisten Terje Sjølie for en rasistisk tale i Askim i 2000, og lagmannsretten lot i år Tore Tvedt slippe unna med sine angrep på jøder. FN har slått fast at norsk rettspraksis er i strid med den internasjonale konvensjonenen mot rasediskriminering. Norske politikere må nå ta et valg: Stille seg på ofrene og FN sin side, eller fortsette å beskytte nazistenes terrorkampanjer.

Marking av Krystallnatten

Fredag 9. november arrangerer Lillevik SOS Rasisme fakkeltog i sentrum av Lillevik i forbindelse med markeringen av Krystallnatta. Fakkeltoger begynner med appeller på Fiskertorget kl. 18.00. Møt opp og vis at din motstand mot rasisme og nazisme!

krystallnatta.no er et samarbeidsprosjekt mellom SOS Rasisme og Det Mosaiske Trossamfund i Oslo.

Opphavsretten til det redaksjonelle innholdet på disse sidene tilhører SOS Rasisme.