Gå til meny

Blek is beautiful Aftenposten 09.03.2010

Mange mørkhuda kvinner bleker huden. Noen gjør det etter å ha opplevd rasisme. Andre gjør det for å etterstrebe ett ideal, skriver Aftenposten.

Hellas: Overfylte celler og grusomme sanitærforhold Leger Uten Grenser 23.10.2009

211 kvinner og barn stuet sammen på 200 kvadratmeter. Leger Uten Grenser slår alarm om umenneskelige forhold på interneringssenter for papirløse innvandrere.

- Nå må Saima få hjelp Aftenposten (meninger) 25.09.2009

- Asylsøker. Jeg har skjult en tidligere asylsøker, et barn på 13 år som måtte flykte fra sitt hjemland og en far som hadde bestemt seg for å gifte bort datteren. I dag er hun en ung kvinne på 23 år fremdeles på flukt, nå i sitt hjemland etter utvisning fra Norge.

Slår ring rundt Ali Nye Troms 24.09.2009

Familien til Ali Amini (14) har fått avslag på sin søknad om asyl i Norge. Det opprører klassekameratene.

Brobygger, ikon og hatobjekt Gaysir 12.04.2009

Enken etter Martin Luther King Jr, Coretta Scott King, ble en viktig støttespiller og bidragsyter i kampen for homofile og lesbiske rettighter.

Knuser innvandrermyten Dagsavisen 07.03.2009

Innvandrerkvinner deltar på flere samfunnsområder i like stor eller større grad som resten av befolkningen. Stikk i strid med bildet av undertrykte innvandrerkvinner.

Rapport om flyktningkvinnenes rettigheter SOS Rasisme FU 26.11.2008

Norske myndigheters forståelse av Flyktningkonvensjonen er i for liten grad kjønnssensitiv, og alle saker med anførsler om kjønnsrelatert forfølgelse må behandles i fullt nemndmøte.

Dette er to av konklusjonene i Kvinnekommisjonens nye rapport “Kjønnsrelatert forfølgelse og norsk utlendingsforvaltning”. Les den rystende rapporten

Vil stanse sexfest på høgskolen an.no 22.09.2008

Flere organisasjoner vil stanse bodøstudentenes kostymefest “Pimp’s and hoe’s nite”. Men Samfunnet nekter å avlyse kostymefesten.

Vil stanse sexfest på høgskolen an.no 22.09.2008

Flere organisasjoner vil stanse bodøstudentenes kostymefest “Pimp’s and hoe’s nite”. Men Samfunnet nekter å avlyse kostymefesten.

- Hun vil få hjelpen hun trenger i Iran Dagbladet 25.03.2008

- Det eneste momentet i Vahidehs sak som har reist tvil om hvor vidt det er riktig å sende henne tilbake til Iran, er hennes psykiske helse, sier nemndleder Per Flatabø i Utlendingsnemnda, som er klageinstansen i asylsaker. Han har kommet til at Vahides psykiske problemer ikke tilsier at hun bør få opphold og ser ingen sammenheng mellom dem og Vahidehs frykt for hva som venter henne i Iran.

SOS Rasisme

SOS Rasisme

Hvem er SOS Rasisme?

SOS Rasisme er Norges eneste landsdekkende demokratiske medlemsorganisasjon som bruker alle krefter på kampen mot rasisme.

Hva kan du gjøre?

Det eneste som kan stoppe rasismen og nazismen fullt og helt er vanlige folks engasjement.

Spørsmål om rasisme?

Vi får daglig mange spørsmål fra skoleelever og andre. Her legger vi ut våre svar på de mest spurte.Gaver til SOS Rasisme

Ønsker du å gi en gave til SOS Rasisme? Gaver på over 500 kroner kan gi fradrag på skatten. Les mer.

Gaver fra enkeltpersoner settes inn på konto: 7874 05 34709


Annonse i AntirasisteN?

Ønsker din organisasjon eller bedrift å vise at dere tar standpunkt mot rasisme? Vis ansikt ved å annonsere i SOS Rasismes avis og nå ut til titusenvis av lesere.
Les mer på vår annonseside


Fakkeltilbud

Vi har nå et meget godt tilbud til lokallag som trenger fakler. Tilbudet gjelder også skoler, bedrifter, andre organisasjoner og privatpersoner.


Tips oss om nazisme


Flyktningutvalget

www.sos-rasisme.no/fu

Festning Europa!

  • Ressursside om Festning Europa. Les mer

Rapport om flyktningkvinnenes rettigheter

  • SOS Rasisme har sammen med en rekke andre organisasjoner laget en rapport. Les den her

Anerkjenn Halabja og Anfal


Sjekking av e-post

Denne boksen har blitt flyttet til menyen til venstre, og vil bli slettet herfra etter hvert.

01.01.2001