Gå til meny

Innvandrertalsmenn advarer mot Libe Rieber-Mohn VG 15.10.2009

Flere av landets mest profilerte innvandrertalsmenn går nå ut og advarer mot at Libe Rieber-Mohn får ansvaret for regjeringens integreringspolitikk.

Norsk Folkehjelp vurderer å klage UDI inn for FNs torturkomitè Dokument 26.09.2009

Norsk Folkehjelp vurderer å klage Utlendingsdirektoratet (UDI) inn for FNs torturkomité fordi UDI ønsker å foreta fysiologiske undersøkelser av asylsøkere for å finne ut om de lyver på alderen.

- Ny lov kriminaliserer medmenneskelighet NRK 26.09.2009

- Før krigen var det også forbudt å hjelpe jødiske mennesker på flukt fra Nazi-Tyskland. De skulle jo sankes inn og sendes tilbake. Loven, som kan gi fengselsstraff til mennesker som skjuler flyktninger, minner om forbudet mot å hjelpe jøder på flukt fra nazi-Tyskland, sier Gerd Fleischer i organisasjonen Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF).

Regjeringa vil nekte alle flyktninger familiegjenforening de fire første årene i Norge Arbeids- og inkluderingsdepartementet 14.07.2009

Arbeids- og inkluderingsdepartementet har sendt på høring et forslag om innskjerping av adgangen til familiegjenforening for utlendinger med opphold på humanitært grunnlag.

Takk for sist til afghanerne Dagsavisen (meninger) 12.01.2009

En av Regjeringens asylinnstramninger har fått svært liten oppmerksomhet, men ser ut til å være utformet som et «takk for sist» til de afghanske asylsøkerne som aksjonerte i 2006 og 2007 ? kort sagt for å ta innersvingen på dem i siste runde.

Slaktet UDI - nå vil han la kurderne bli Bergens tidende 13.08.2008

Han slaktet UDI i rapporten som førte til Manuela Ramin-Osmundsens avgang. Nå mener Hans Petter Graver at MUFerne bør få amnesti.

Nytt norsk nei til Vanunu Dagbladet 11.04.2008

Mordechai Vanunu sendte torsdag på nytt sin gamle asylsøknad til Norges statsminister, men fikk omgående avslag fra arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap).

- Mer innvandring, takk! Dagbladet 11.04.2008

Ja til en mye mer liberal innvandringspolitikk enn det vi har i dag. I stedet for et maksimumsmål for innvandring vil vi ha et minimumsmål, mener Unge Venstre.

Norge mot FN Dagbladet (meninger) 31.03.2008

Var norske myndigheter forpliktet til å la FNs torturkomité få vurdere om Nadeem Dar risikerte tortur ved utsendelse, før han ble deportert til Pakistan? Komiteen selv var overbevist om det i en nylig avsagt avgjørelse der Norge ble funnet å ha krenket FNs torturkonvensjon. Norske domstoler har til nå hatt en annen oppfatning.

Vil gi utviste meldeplikt Dagsavisen 26.03.2008

Personer som er utvist fra Norge, men som fortsatt er her, må kunne pålegges meldeplikt og fast oppholdssted, mener regjeringen.

SOS Rasisme

SOS Rasisme

Hvem er SOS Rasisme?

SOS Rasisme er Norges eneste landsdekkende demokratiske medlemsorganisasjon som bruker alle krefter på kampen mot rasisme.

Hva kan du gjøre?

Det eneste som kan stoppe rasismen og nazismen fullt og helt er vanlige folks engasjement.

Spørsmål om rasisme?

Vi får daglig mange spørsmål fra skoleelever og andre. Her legger vi ut våre svar på de mest spurte.Gaver til SOS Rasisme

Ønsker du å gi en gave til SOS Rasisme? Gaver på over 500 kroner kan gi fradrag på skatten. Les mer.

Gaver fra enkeltpersoner settes inn på konto: 7874 05 34709


Annonse i AntirasisteN?

Ønsker din organisasjon eller bedrift å vise at dere tar standpunkt mot rasisme? Vis ansikt ved å annonsere i SOS Rasismes avis og nå ut til titusenvis av lesere.
Les mer på vår annonseside


Fakkeltilbud

Vi har nå et meget godt tilbud til lokallag som trenger fakler. Tilbudet gjelder også skoler, bedrifter, andre organisasjoner og privatpersoner.


Tips oss om nazisme


Flyktningutvalget

www.sos-rasisme.no/fu

Festning Europa!

  • Ressursside om Festning Europa. Les mer

Rapport om flyktningkvinnenes rettigheter

  • SOS Rasisme har sammen med en rekke andre organisasjoner laget en rapport. Les den her

Anerkjenn Halabja og Anfal


Sjekking av e-post

Denne boksen har blitt flyttet til menyen til venstre, og vil bli slettet herfra etter hvert.

01.01.2001