Gå til meny

År 2006: På et tidspunkt hvor titusener drives ut som følge av krigshandlinger i Somalia, starter norske myndigheter å sende flyktninger nettopp tilbake hit. November 2006 stoppet UNE tvangsreturen på grunn av at varslene UNE ikke lyttet til om at krigen kom til å eskalere slo til.

I skrivende stund (3 januar 2007) har 21 somaliere søkt om oppholdstillatelse etter at tvangsreturen stoppet, og samtlige har fått dette innvilget. Dette er gledelig, og vi håper dette betyr at UNE nå har skjønt at situasjonen i Somalia ikke kommer til å bli trygg med det første. Vi håper også at UNE for framtida lytter mer til varsler om negative utviklinger i såkalt “flyktningproduserende land”.

Denne saken er dessverre ikke unik, men tvertimot illustrerende for kynismen i norsk flyktningpolitikk. For de flyktningene myndighetene rakk å returnere til krigsherjede Somalia kan vi bare håpe det beste.

Stopp i asylreturer til Sør-Somalia Aftenposten 14.10.2010

Et vedtak av Utledningsnemdas (UNE) stornemnd i en enkeltsak gjør at UNEs direktør besluttet inntil videre å suspendere utreiseplikten for somaliske borgere til Mogadishu.

Frykter et liv på gata Drammens Tidende 12.10.2010

Safio (30) håper regjeringen vil stanse tvangsutsendelser til Hellas. Hvis ikke må hun bo på gata.

43 millioner på flukt i verden Aftenposten 04.10.2010

43 millioner mennesker er på flukt fra krig, uro og katastrofer i verden, de aller fleste av dem i eget land. Mange lever nærmest permanent på flukt på grunn av konflikter som ikke ser ut til å ha noen ende.

Vurderer å slutte som lege i Norge SOS Rasisme 25.03.2010

- Jeg er åpenbart en lettlurt idiot, sier fastlegen til Fathia Ahmed Omar, Ulf Hørlyk til Aftenposten etter dagens avgjørelse i UNE.

Sysselsetting: 3 av 4 er ikke like heldige Nettavisen 15.12.2008

Mona og Nasro har jobb, men det er ingen selvfølge.

- Helt forferdelig Adresseavisa 06.12.2008

Bystyrepolitiker Ismail Salad Elmi synes det var tungt å få beskjeden om at politiet mener Heimdalsdrapet var rasistisk motivert.

- Vi er ikke terrorister Utrop 12.03.2008

De 500 somalierne som demonstrerte utenfor stortinget fredag den 7. mars, var samstemte: – Vi er ikke terrorister, ropte de.

- Norge er ikke fristed for asylsøkere P4 09.03.2008

Folk på gata i Mogadishu i Somalia skal gjøres kjent med at Norge ikke er et fristed for asylsøkere.

Asylsøker vant etter mange års kamp NRK 28.02.2008

Hun kunne ikke peke ut landsbyen sin på kart fra Google earth. – Ikke fra Somalia, konstaterte norske myndigheter. Nå har hun vunnet i retten.

Har bodd åtte år på asylmottak Oppland Arbeiderblad 07.01.2008

- Jeg føler meg som en pasient uten rettigheter, sier Ibraahim Muuse Dakhare (40). Han har bodd åtte år på asylsøkermottak.

Hans drøm for 2008 er at det blir et godt år for han og alle mennesker, og at han får lov til å bo som et fritt menneske i Valdres

SOS Rasisme

SOS Rasisme

Hvem er SOS Rasisme?

SOS Rasisme er Norges eneste landsdekkende demokratiske medlemsorganisasjon som bruker alle krefter på kampen mot rasisme.

Hva kan du gjøre?

Det eneste som kan stoppe rasismen og nazismen fullt og helt er vanlige folks engasjement.

Spørsmål om rasisme?

Vi får daglig mange spørsmål fra skoleelever og andre. Her legger vi ut våre svar på de mest spurte.Gaver til SOS Rasisme

Ønsker du å gi en gave til SOS Rasisme? Gaver på over 500 kroner kan gi fradrag på skatten. Les mer.

Gaver fra enkeltpersoner settes inn på konto: 7874 05 34709


Annonse i AntirasisteN?

Ønsker din organisasjon eller bedrift å vise at dere tar standpunkt mot rasisme? Vis ansikt ved å annonsere i SOS Rasismes avis og nå ut til titusenvis av lesere.
Les mer på vår annonseside


Fakkeltilbud

Vi har nå et meget godt tilbud til lokallag som trenger fakler. Tilbudet gjelder også skoler, bedrifter, andre organisasjoner og privatpersoner.


Tips oss om nazisme


Flyktningutvalget

www.sos-rasisme.no/fu

Festning Europa!

  • Ressursside om Festning Europa. Les mer

Rapport om flyktningkvinnenes rettigheter

  • SOS Rasisme har sammen med en rekke andre organisasjoner laget en rapport. Les den her

Anerkjenn Halabja og Anfal


Sjekking av e-post

Denne boksen har blitt flyttet til menyen til venstre, og vil bli slettet herfra etter hvert.

01.01.2001