Gå til meny

Det nye Norge Fosna-Folket 23.09.2010

Alle husker vi bildet av vår kjære folkekonge Olav 5 i sportsantrekk i bussen på veg til marka der han rekker fram billettpenger til konduktøren.

Krigen mot fremmedfrykten Aftenposten 16.09.2010

11. september 2001 ble fire rutefly kapret og styrt mot forskjellige mål i det amerikanske storsamfunnet. Angrepet skulle senere bli regnet som et av de mest omfattende terrorangrepene i moderne tid.

Amnesty International om Abdulkarim Hossain SOS Rasisme 26.08.2010

Amnesty International lanserer i disse dager en kampanje mot norske myndigheter for å få Abdulkarim Hossain løslatt fra fengsel. Vi bringer en tentativ oversettelse av deres tekster om saken.

Abdulkarim Hossain tidligere politisk fange i Syria Regionalrådet mot tortur og for frihet og menneskerettigheter i Midtøsten 25.08.2010

SOS Rasisme bringer her en oversettelse av en tekst som beviser at Abdulkarim Hossain også tidligere ble forfulgt for sin politiske aktivitet i Syria.

Vil ha felles asylpolitikk i Norge og Europa ABC Nyheter 07.06.2010

Et av de store landene i EU må ta ledelsen dersom arbeidet med å harmonisere asylpolitikken i Europa skal skyte fart, mener generalsekretær Bjarte Vandvik i European Council on Refugees and Exiles (ECRE).

Intervju med Dagbladets nyhetsredaktør SOS Rasisme 11.05.2010

Dagbladet har i dag et stort oppslag om SOS Rasisme og de politiske meningene til enkelte av våre tillitsvalgte. Vi har på vår side gjennomført et intervju med Morten Øverbye, nyhetsredaktør i avisa.

Vil Hallgrim Berg gje jødane kollektiv skuld? Hallingdølen 13.04.2010

Den profilerte Høgre-politikaren og samfunnsdebattanten Hallgrim Berg snur saka på hovudet når han set likskapsteikn mellom Israel og jødane i verda i eit lesarbrev i Hallingdølen 30. mars.

Glad for norsk deltakelse i EUs vern av ytre grenser ABC Nyheter 22.02.2010

Ja-general og tidligere Flyktningerådsjef Trygve G. Nordby mener EU ikke ivaretar asylsøkeres menneskerettigheter. Men er glad for norsk deltakelse i EUs grensevern mot asylsøkerne.

SOS Rasisme

SOS Rasisme

Hvem er SOS Rasisme?

SOS Rasisme er Norges eneste landsdekkende demokratiske medlemsorganisasjon som bruker alle krefter på kampen mot rasisme.

Hva kan du gjøre?

Det eneste som kan stoppe rasismen og nazismen fullt og helt er vanlige folks engasjement.

Spørsmål om rasisme?

Vi får daglig mange spørsmål fra skoleelever og andre. Her legger vi ut våre svar på de mest spurte.Gaver til SOS Rasisme

Ønsker du å gi en gave til SOS Rasisme? Gaver på over 500 kroner kan gi fradrag på skatten. Les mer.

Gaver fra enkeltpersoner settes inn på konto: 7874 05 34709


Annonse i AntirasisteN?

Ønsker din organisasjon eller bedrift å vise at dere tar standpunkt mot rasisme? Vis ansikt ved å annonsere i SOS Rasismes avis og nå ut til titusenvis av lesere.
Les mer på vår annonseside


Fakkeltilbud

Vi har nå et meget godt tilbud til lokallag som trenger fakler. Tilbudet gjelder også skoler, bedrifter, andre organisasjoner og privatpersoner.


Tips oss om nazisme


Flyktningutvalget

www.sos-rasisme.no/fu

Festning Europa!

  • Ressursside om Festning Europa. Les mer

Rapport om flyktningkvinnenes rettigheter

  • SOS Rasisme har sammen med en rekke andre organisasjoner laget en rapport. Les den her

Anerkjenn Halabja og Anfal


Sjekking av e-post

Denne boksen har blitt flyttet til menyen til venstre, og vil bli slettet herfra etter hvert.

01.01.2001