Gå til meny

Hit sender Australia sine asylsøkere VG 31.10.2009

Australias statsminister Kevin Rudd må tåle sterk kritikk fordi han har åpnet et nytt asylmottak – midt ute i det indiske hav. Den lille øya Christmas Island, 2.600 kilometer unna Australias kystlinje, med 1400 fastboende, er nå blitt hjemmet til over 1000 asylsøkere som har søkt opphold i Australia.

- Nå må Saima få hjelp Aftenposten (meninger) 25.09.2009

- Asylsøker. Jeg har skjult en tidligere asylsøker, et barn på 13 år som måtte flykte fra sitt hjemland og en far som hadde bestemt seg for å gifte bort datteren. I dag er hun en ung kvinne på 23 år fremdeles på flukt, nå i sitt hjemland etter utvisning fra Norge.

- Jeg flyktet fra Taliban Aftenposten 17.09.2009

“Jeg er 15 år og jeg har vært redd hele mitt liv. Jeg trodde alle hadde det slik.Jeg kommer fra Afghanistan. Jeg har aldri opplevd fred og trygghet før.” Amid (15)

Norge mot FN Dagbladet (meninger) 31.03.2008

Var norske myndigheter forpliktet til å la FNs torturkomité få vurdere om Nadeem Dar risikerte tortur ved utsendelse, før han ble deportert til Pakistan? Komiteen selv var overbevist om det i en nylig avsagt avgjørelse der Norge ble funnet å ha krenket FNs torturkonvensjon. Norske domstoler har til nå hatt en annen oppfatning.

- Hun vil få hjelpen hun trenger i Iran Dagbladet 25.03.2008

- Det eneste momentet i Vahidehs sak som har reist tvil om hvor vidt det er riktig å sende henne tilbake til Iran, er hennes psykiske helse, sier nemndleder Per Flatabø i Utlendingsnemnda, som er klageinstansen i asylsaker. Han har kommet til at Vahides psykiske problemer ikke tilsier at hun bør få opphold og ser ingen sammenheng mellom dem og Vahidehs frykt for hva som venter henne i Iran.

Et uønsket barn Dagbladet 25.03.2008

For fem uker siden ble Roxana født på Sykehuset Buskerud. Hun har ingen rettigheter. ROXANAS MOR kom til Norge fra Iran i 2004. Hun reiste fra et land hvor en egen politistyrke passer på at alle kvinner over ni år dekker til all hud når de beveger seg utendørs. Hun dro fra en familie hvor faren passet på at hun også var tildekket innenfor husets fire vegger, i tilfelle det kom besøk.

Halv seier til Bahareh Trønder Avisa 14.03.2008

Bahareh Heidari Nasserad har fått midlertidig oppholdstillatelse i Norge. Utlendingsnemnda (UNE) har nå besluttet at asylsøknadene hennes skal behandles på nytt.

10 år på vent NRK 28.11.2007

I 1998 kom ein 17 år gammal gut til Hareid frå det krigsherja Sri Lanka. Med seg hadde han draumen om eit betre liv. Men i dag, nesten ti år seinare, går han framleis i uvisse. Utan opphaldsløyve og utan å kunne gjere anna enn å vente.

Over 100 barn forsvunnet i Sverige NRK 05.09.2007

- Vi klarer ikke å hindre at barna havner i menneskehandel, sier juridisk sjef i Sigtuna kommun i Sverige, der 23 kinesiske barn ble borte i sommer.

Kinesiske barn tatt på vei ut av Norge Tidens Krav 04.09.2007

De kinesiske barna som myndighetene tror er ofre for menneskehandel, var på vei ut av Norge til Storbritannia da de ble stanset.

SOS Rasisme

SOS Rasisme

Hvem er SOS Rasisme?

SOS Rasisme er Norges eneste landsdekkende demokratiske medlemsorganisasjon som bruker alle krefter på kampen mot rasisme.

Hva kan du gjøre?

Det eneste som kan stoppe rasismen og nazismen fullt og helt er vanlige folks engasjement.

Spørsmål om rasisme?

Vi får daglig mange spørsmål fra skoleelever og andre. Her legger vi ut våre svar på de mest spurte.Gaver til SOS Rasisme

Ønsker du å gi en gave til SOS Rasisme? Gaver på over 500 kroner kan gi fradrag på skatten. Les mer.

Gaver fra enkeltpersoner settes inn på konto: 7874 05 34709


Annonse i AntirasisteN?

Ønsker din organisasjon eller bedrift å vise at dere tar standpunkt mot rasisme? Vis ansikt ved å annonsere i SOS Rasismes avis og nå ut til titusenvis av lesere.
Les mer på vår annonseside


Fakkeltilbud

Vi har nå et meget godt tilbud til lokallag som trenger fakler. Tilbudet gjelder også skoler, bedrifter, andre organisasjoner og privatpersoner.


Tips oss om nazisme


Flyktningutvalget

www.sos-rasisme.no/fu

Festning Europa!

  • Ressursside om Festning Europa. Les mer

Rapport om flyktningkvinnenes rettigheter

  • SOS Rasisme har sammen med en rekke andre organisasjoner laget en rapport. Les den her

Anerkjenn Halabja og Anfal


Sjekking av e-post

Denne boksen har blitt flyttet til menyen til venstre, og vil bli slettet herfra etter hvert.

01.01.2001