Gå til meny
Publisert av Østfold SOS Rasisme 17.11.2009
Erlend Wiborg Foto: Wikipedia

At Frp kommer med grovt rasistiske utsagn er ingen ny ting. Frps politikere balanserer på en knivsegg når det gjelder saker som dette.

Som regel klarer de å pakke ordene inn i sølvpapir. Noen ganger ikke. Og når de fine ordene forsvinner, kommer rasismen fram i sin groveste og mest nedsettende form.

Frp serverer rasistiske løgner i bredt omfang. De har ført en storstilt kampanje mot muslimer i lang tid. De maler opp et skremmebilde av muslimer som voldelige, ekstreme og griske. Bytt ut ordet «muslim» med «jøde» og du vil finne store likheter med Frps propaganda og klassisk nazipropaganda.

Frps egen konstruerte og råtne «fakta» kommer fram i mediene støtt og stadig, blant annet i en debatt på TV2 tidligere i år da Siv Jensen sa: «Det vi ser i Oslo er en flom av kriminelle asylsøkere som selger dop og voldtar jenter uten grunn».

Dette var ikke en glipp, det var bevisst bruk av muslimhets og rasisme for å fiske stemmer. Når partiformannen kommer med slikt er det klart at Frp sannsynlig ikke vil ta et oppgjør med rasismen i partiet. Den enkle konklusjon vi kommer fram til er da at Frp ikke ønsker å ta et oppgjør med rasismen. Tvert imot, det er et verktøy som brukes flittig for å legge skylden på asylsøkere og innvandrere og deretter vinne oppslutning på det.

Vi vil gi honnør til gruppeleder i Moss Frp, Erlend Wiborg som kritiserer partikollega Roger Madsen og tar avstand fra denne typen utspill.

Men at nestleder i Moss Frp faktisk ser på en stor del av byens innbyggere som halvaper burde få noen varsellamper til å lyse. Som nestleder i Moss Frp er Roger Madsen med på å styre og ta viktige beslutninger i kommunen. Når denne mannen viser seg å være rasist og mobber kan det ikke aksepteres at han har verv som skal representere innbyggerne i Moss Kommune.

Østfold SOS Rasisme ønsker ikke rasister i Moss Kommune , ei heller i kommunestyret. Enten så må Moss Frp tar et skikkelig oppgjør med de brune elementene ellers så er valget å stille akseptere rasismen og dens konsekvenser.

Kamp mot all rasisme!