Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme/Foreningen for syriske kurdere i Norge 20.08.2010
Fra markeringa 19. august. Foto: SOS Rasisme

Til tross for protester og advarsler valgte norske myndigheter å sende Abdulkarim Hossain med tvang tilbake til Syria. Ved ankomst ble han arrestert.

Natt til fredag ankom Hossian den syriske hovedstaden Damaskus. Opplysninger SOS Rasisme sitter på forteller at han straks ble fengslet av syriske myndigheter og plassert i fengselet Bab Musla. Lørdag kl.1000 vil han bli overført til fengelset Al Faiha, som er under sikkerhetspolitiets kontroll og kjent for sine grove overgrep mot politiske aktivister.

Abdulkarim Hossain befinner seg i livsfare, akkurat slik SOS Rasisme og andre advarte mot. Det er krystallklart at norske myndigheter har ansvaret for den situasjonen Hossain nå er i. Mot bedre vitende ble han kastet ut av landet og sendt til en situasjon hvor han befinner seg i akutt livsfare.

Nå må norske myndigheter rette opp i sin egen feil og ta ansvaret for å få Hossain i sikkerhet, slik Tyskland måtte da de deporterte Khaled Kenjo til Syria i fjor høst. Det er ikke første gang dette skjer, og Amnesty Internationals første globale kampanje mot Norge startet da en syrisk kurder ble tvangsreturnert til tortur i Syria i 2001.

Tvangsretur til Syria må umiddelbart opphøre!