Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme/KKSN 01.09.2010
Fra markeringa 19. august. Foto: SOS Rasisme

SOS Rasisme og Foreningen for syriske kurdere i Norge (KKSN) arrangerer ny punktmarkering til støtte for Abdulkarim Hossain, som er arrestert i Syria.

Denne gangen vil punktmarkeringen finne sted utenfor Utenriksdepartementet torsdag 2. september klokken 1530.

- Vi krever at UD engasjerer seg i denne saken og ikke lar Abdulkarim Hossain bli en kasteball mellom Utenriksdepartementet og Justisdepartementet. Den norske ambassaden i Damaskus må få tillatelse av UD til å arbeide for at Abdulkarim Hossain blir løslatt, sier Sherwan Omar i Foreningen for syriske kurdere i Norge (KKSN).

Abdulkarim Hossain sitter fortsatt i fengsel i Damaskus, og der har han sittet siden norske myndigheter returnerte ham med tvang 19. august i år. Omar forteller at han fortsatt ikke har fått muligheten til å treffe familien sin eller få bistand fra en advokat.

- Den norske ambassaden må gis klarsignal til å handle, mener Jan Erik Skretteberg i SOS Rasisme.

Organisasjonen har jobbet hardt med saken siden den ble kjent, og Hossain var i tillegg til å være nestleder i KKSN også aktiv i SOS Rasisme. Skretteberg mener norske myndigheter har et klart ansvar for å få Hossain tilbake til Norge og gi ham asyl her.

- For det første er det klart at han er forfulgt på grunn av sin politiske aktivitet i Syria. Det er norske myndigheter ved sin tvangsutsendelse av Hossain som er ansvarlige for at han har havnet i situasjonen han har kommet i nå. Amnesty International har derfor lansert en global kampanje mot Norge, avslutter Skretteberg.