Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 22.11.2011

Trønder-nazisten Øyvind Langstrand truer nytt SOS Rasisme-lag på lagets egen facebookside.

På facebooksida til Fosen SOS Rasisme kommer Langstrand, som er bosatt på Opphaug i Ørland kommune organisasjonen med følgende utsagn 20. november:

Her ska di træff kvest så det hælj jævla svindelpakk & landsforædera,æ må få sjå ein tå dåkk på Ørlandet en gang!!!!!!

På bokmål blir vel dette noe som:

Her skal dere mishandles så det holder jævla svindelpakk og landsforrædere, jeg må få se en av dere på Ørlandet en gang!!!!!

Etter hva lokale aktivister erfarer, har Langstrand tidligere vært involvert i voldsepisoder på hjemstedet. Han har også vært medlem i Vigrid og reklamerer for nettsida http://nordfront.net på sin egen facebookprofil. Dette er sida til Den norske motstandsbevegelsen, som er søsterorganisasjonen til Svenska Motståndsrörelsen – en naziorganisasjon som står bak flere voldelige angrep på meningsmotstandere og folk de mener ikke hører hjemme i det svenske samfunnet. Organisasjonens leder, Klas Lund, er sågar dømt for drap tidligere.

SOS Rasisme har anmeldt forholdet til politiet og varslet PST om saken. Men lokallaget lar seg ikke skremme og vil fortsette sitt arbeid for et samfunn hvor vi tar vare på hverandre i stedet for et samfunn hvor hat spres.