Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 11.02.2012
Ikke mobb kameraten min.

På sine nettsider har Svenska motståndsrörelsen publisert en bildemontasje hvor terroristen fra Utøya peker et skytevåpen mot politikerens hode.

Svenska motståndsrörelsen (SMR) er en kjent svensk naziorganisasjon, og gjennom flere voldsepisoder og drap har de gjort seg kjent som voldsmenn. Deres ofre har vært politiske motstandere, homofile og folk med andre hudfarger.

Og nettopp listen over ofre for den svenske nazismen har med årene blitt lang, hvor vi ser at de nazistiske gruppene har et betydelig bedre fotfeste enn tilsvarende norske grupper.

- Føles veldig alvorlig

Nå har SMR publisert en bildemontasje hvor den fascistiske terroristen fra Utøya-massakren og Oslo-bomba 22. juli i fjor holder et skytevåpen mot hodet til Vänster-politiker og kommunestyrerepresentant Daniel Riazat. Politiet oppfatter montasjen som en drapstrussel, og har på eget iniativ anmeldt hendelsen.

- Det føles veldig alvorlig. Det er et angrep mot ytringsfriheten. Kun fordi jeg ikke har de samme meningene som dem, henger de meg ut på denne måten. Dessuten er det et bilde av terroristen med et våpen rettet mot meg. Det er en veldig uvant situasjon som jeg aldri har opplevd før, sier Riazat til det svenske antirasistiske tidsskriftet Expo.se.

Trusselen kommer kun noen uker etter at Daniel Riazat ble slått ned med en flaske mot hodet, da et titalls medlemmer fra den samme organisasjonen gikk til voldelig angrep på et antirasistisk møte i Ludvika.

- Vi har flyktet fra et land en gang tidligere, og vi tenker ikke å gjøre det igjen. Mine foreldre får assosiasjoner til hjemlandet Iran. Jeg trodde ikke dette ville forekomme i Sverge, sier Riazat.

Forsøker å etablere seg i Norge

Svenska motståndsrörelsen har det siste året gjort fremstøt for å etablere seg i Norge. Lokale grupper har etablert seg og spredd propaganda, mens lokalbefolkningen har demonstrert mot den uønskede organisasjonen.

I trøndelagskommunen Fosen gikk 400 mennesker i fakkeltog i protest mot organisasjonens forsøk på å etablere seg.

Og det er nettopp i Trøndelag hvor organisasjonen har forsøkt å organisere seg, selv om man også ser tilløp i Oslo, se artikler her, her og her.