Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 22.02.2012
Michael Ellegaard med våpen i bakgrunnen

Michael Ellegaard, kjent fra naziorganisasjonen Frit Danmark, skjøt tirsdag kveld mot en politibetjent med et kraftig luftgevær i den danske byen Odense.

Det var etter en melding om bråk ved Ellegaards privatadresse at politiet hadde rykket ut. Da politiet ankom stedet, valgte Ellegaard å skyte mot politiet fra et åpent vindu i huset sitt.

En politibetjent ble truffet, men slapp heldigvis unna med et sviende, rødt merke på armen. Politiet valgte på grunn av skytingen å trekke seg tilbake og heller hente ut Ellegaard ved å kaste tåregass inn i huset hans.

Ellegaard har flere voldsdommer på rullebladet sitt og har flere ganger gjort seg bemerket ved å oppfordre andre på den ekstreme høyresida om å bevæpne seg. Motivet til skytingen er foreløpig ikke kjent, men det er klart at Ellegaard var påvirket både av alkohol og ulike narkotiske stoffer da han ble pågrepet.

Michael Ellegaard er formann for foreningen Frit Danmark, som samarbeider tett både med foreningen Vederfølner, som i sin tur knyttes tett opp mot nettverket ORG i Århus, som har uttalt at de forbereder seg på «rasekrig» i Danmark. Også Stop Islamiseringen af Danmark (Søsterorganisasjonen til SIAN her hjemme) har flere ganger lovprist Ellegaard for hans «innsats» mot islam og for «frihet».