Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 11.03.2012

Dagbladet anklager SOS Rasisme for å stå bak nazigruppa NDL. Dette er farlig løgn.

(Read the text in English here)

11. mars hevder Dagbladet, med anonyme kilder, at SOS Rasisme på et tidspunkt hadde flertall av ledelsen i nazistgruppa Norwegian Defence League (NDL). En av de anonyme sier i følge Dagbladet:

SOS Rasisme ville ha en fiende og en motstander i debatten om innvandring, sier en kilde involvert i arbeidet.

Hele premisset for artikkelen er altså en konspirasjonsteori. Desverre er det slik at antirasister aldri har behøvd å finne på et fiendebilde. Norwegian Defence League ble importert til Norge inspirert av English Defence League, som har hatt relativ suksess med å organisere tusenvis av menn som er klare for vold og gatekamp. Det er ingenting nytt i at utenlandske rasistorganisasjoner blir til inspirasjon for nordmenn, men roten til problemet ligger i at det finnes rasister og nazister i Norge som ønsker å organisere seg.

SOS Rasisme har arbeidet mot slike i 25 år. Vi har brukt mange forskjellige metoder, men vår hovedmetode har alltid vært å forsøke å mobilisere flest mulig mennesker mot rasismen og nazismen. I tillegg har vi selvsagt forsøkt å skaffe oss best mulig oversikt over de organiserte nazistene for å kunne arbeide mer effektivt mot dem.

Vi kan av prinsipp ikke gå i detalj om kildene vi har til informasjon om nazister. Nazistene har alltid vært voldelige og vil selsvagt utgjøre en trussel mot folk som arbeider med dette. Men vi kan avvise kategorisk de påstandene Dagbladet serverer om at vi skal ha bygget opp en organisasjon for å skape et nyttig fiendebilde.

En av Dagbladets anonyme “kilder” er Bård Frantzen. Han ble kastet ut av SOS Rasisme i desember 2011 fordi han kalte en 16 år gammel jente hore og ba henne om å begå sjølmord. Vi har tidligere advart mot ham, fordi han har laget historier til media om personer som arbeider mot nazister. I denne Dagbladet-saken ser vi at han igjen har løyet og lagt til sin merkelige virkelighetsoppfatning.

Løgner kan også være farlige. Dagbladet driver en svertekampanje mot SOS Rasisme som vi ikke kjenner sidestykke til. De forsøker bevisst å svartmale SOS Rasisme så mye at flest mulig skal sky oss. Vi håper at de denne gangen har gått så langt at de fleste vil gjennomskue denne ville historien.

Slike påstander som de nå lanserer vil gi rasister vann på mølla. Nå kan de bruke Dagbladet som kilde for sine konspirasjonsteorier om at nazistene egentlig er forkledte antirasister – slik vi har lest på ytterliggående rasistiske internettsider i alle år.

Den organiserte rasismen i Norge er en reell trussel. Breivik var i kontakt med English Defence League og han delte NDL sitt verdigrunnlag. Vi har desverre en rekke eksempler på vold utført av folk i og rundt de norske nazistiske gruppene – og også flere drap de siste tjue årene. Dagbladet går nå inn for å skade arbeidet mot disse, og dette er et farlig spill som kan få virkelige konsekvenser.