Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 14.06.2012
Foto: larskflem

Dagbladet fortsetter sin kampanje mot SOS Rasisme med løgner om våre kurs.

SOS Rasisme ble suspender fra studieforbundet Populus i fjor. Vi har ikke fått en krone fra dem siden våren 2011. Suspensjonen og årets eksklusjon ble begrunnet med søksmålet mot oss fra Landsrådet for norske barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU). De mente at vårt omdømme skulle være nok til å nekte oss kursstøtte.

Nå hevder Dagbladet at vi har jukset med kurs. Dette baserer de på uttalelser fra folk som også tidligere har gått langt for å skade SOS Rasisme. En av disse er Bård Frantzen, mannen som vi kastet ut av organisasjonen fordi han ba ei 16 år gammel jente begå sjølmord i desember 2011.

Det pågår en heksejakt mot SOS Rasisme som savner sidestykke på svært lenge. Det ser ut til at man nå kan hevde hva som helst om oss og bli trodd på dette. På tross av at vi har vært en av Norges desidert mest aktive ungdomsorganisasjoner, så er vi stengt ute fra samtlige offentlige støtteordninger. Organisasjoner med en brøkdel av vårt medlemstall og vår aktivitet, har fått hundretusener og millioner kastet etter seg. Dette handler ikke om lov og rett, men om en politisk hetskampanje mot SOS Rasisme.

Påstandene fra Dagbladet har ikke hold i virkeligheten. Vi har selv hatt kontrollrutiner som har avdekket feil, og selv meldt inn disse feilene. Å henge oss ut for dette henger ikke på greip. Det er også grovt å angripe oss for å ha hjulpet andre organisasjoner med kurs. Dette er en praksis som Populus – vårt tidligere studieforbund – oppfordret oss til. Det var dem som først satte oss i kontakt med miljøer som trengte hjelp med studieregistrering. Disse får nå svi for heksejakten til Dagbladet og myndighetene.

SOS Rasisme har de siste tjue årene vært en konsekvent stemme mot alle former for rasisme. Vi har ikke vært en lydig hund for staten som sender flyktninger tilbake til krig og tortur. Vi har ikke fulgt strømmen og vi har protestert når media har gitt nazister plass og tid til å legge fram hatet sitt i landets største aviser og TV-kanaler. Vi har stått på sida til alle de som møter undertrykking og rasisme fra det offisielle Norge. Det er bakgrunnen for denne heksejakten og de talløse drittpakkene mot oss. Slik jobber makta i Norge. Massemordere slipper til med sitt syn over alt, antirasister behandles som kriminelle.