Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 10.03.2011
obiora-demo

Antirasistisk senter samler ungdomspartiene mot SOS Rasisme.

Antirasistisk senter og ungdomspartiene i Norge har møttes for å planlegge en organisasjons som skal konkurrere mot SOS Rasisme.

Nestleder i SOS Rasisme, Kenneth Fuglemsmo, er ikke sjokkert over Antirasistisk senter.

- Antirasistisk senter har mislikt SOS Rasisme siden de mistet kontrollen over oss i 1993, sier han i en kommentar. - Denne planen fra Antirasistisk senter og ungdomspartiene ser ut til å være lagd mer for å ramme SOS Rasisme enn rasismen.

Antirasistisk senter hadde ledelsen i SOS Rasisme fram til 1993, da landsmøtet valgte nye ledere og satset på å styrke organisasjonen som en grasrotbevegelse.

- Jeg bor i Trondheim og har aldri sett Antirasistisk senter der, sier Kenneth Fuglemsmo. - Vi er den eneste organisasjonen i Norge som har lokallag og aktivitet fra Nordkapp til Lindesnes. Vi har aktivister og lokallag som vises i sine nærmiljøer, og dette viser at vi har hatt en god kurs i SOS Rasisme.

Organisasjonen sier til Dagbladet at SOS Rasisme har i 25 år vært fremst i kampen mot rasisme og vil fortsette å ha stor betydning i årene framover.

- Et møte blant ungdomspolitikere i Oslo endrer ikke på vår sterke stilling som Norges eneste organisasjon som bruker alle våre krefter i kampen mot rasisme og nazisme, slår Kenneth Fuglemsmo fast. - SOS Rasisme er en grasrotorganisasjon der aktivistene har makta. Vi er både stolte av og glade for at vi ikke styrt av lederne i ungdomspartiene og at våre landsmøter ikke bærer preg av å være kompromissmøter mellom disse, sier Kenneth Fuglemsmo fornøyd. - SOS Rasisme vil aldri overlate antirasismen til de partiene som har ansvaret for å sende tusenvis av flyktninger tilbake til krig.

Alle ungdomspartiene slår seg nå sammen. Også ungdomsorganisasjonen til Frp vil bidra til den nye organisasjonen.

I april sa Petter Tvedt fra sentralstyret i FpU at SOS Rasisme bør knuses.

- Fremskrittspartiets Ungdom er med på dette. De som vil samarbeide med disse mot rasisme, har ikke skjønt noe om hvem som fremmer rasisme i vårt samfunn. Det som samler denne fronten er kamp mot SOS Rasisme, ikke mot rasisme, avslutter Kenneth Fuglemsmo i en kommentar til saken.