Gå til meny

Dette er et utgangspunkt du kan bruke for å sende pressemelding om 17. mai-markeringen deres til lokalavisen.

Pressemelding fra Lillevik SOS Rasisme:

17. mai for alle

Lillevik SOS Rasisme inviterer til frokost og deltar i toget

Nasjonaldag for alle

“17. mai for alle” som begrep så dagens lys for 26 år siden i 1983. Bare noen dager tidligere hadde det blitt ringt inn en bombetrussel mot 17. mai toget i Oslo. Trusselen kom fra det nazistiske miljøet som mente barnetoget var blitt for fargerikt. “17. mai for alle” oppsto som en reaksjon og protest mot de som ønsket å misbruke nasjonaldagen til å spre nasjonalsjåvinistisk og rasistisk propaganda.

Mennesker er individer

- Norge skal være et land der alle er like mye verdt, uansett nasjonal- og etnisk opprinnelse. I Norge skal man respekteres for den man er, ikke hvordan man ser ut. Mennesker er individer, uansett hudfarge! -sier leder i Lillevik SOS Rasisme, Nina Holmen.

Feiring av mangfold

- Vi må anerkjenne at norsk kultur verken er homogen eller statisk, den har aldri vært det og vil heller aldri bli det. For å få et integrert og flerkulturelt samfunn trenger vi steder å møtes, der alle kan delta på likt grunnlag. Vi trenger steder der vi kan samles og feire at vi har et mangfold, og at vi er glade for det. Det er det 17. mai for alle handler om! For SOS Rasisme er 17. mai en antirasistisk merkedag. Vi ønsker å markere at 17. mai er nasjonaldagen for alle som bor i Norge, uansett hudfarge, sier Nina Holmen.

Bli med og feire 17. mai for alle!

- Vi vil markere dagen med å delta i 17. mai-toget som går fra Rådhuset kl 12.00. Parolen vår er “SOS Rasismes gratulerer alle med dagen!” sier Nina Holmen.

- 17. mai arrangerer vi frokost før barnetoget, fra kl 10.00 på Allhuset i Kongegata. Alle er hjertelig velkommen! sier Nina Holmen.

For flere kommentarer, kontakt Nina Holmen på 55 55 55 55 eller 999 99 999.