Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 25.03.2010
Gjør noe! Foto: Yrvinn

På Facebook, blogger og i nettdebatter viser folk at de lar seg engasjere av historien til Fathia Ahmed Omar (25) som 11. mars ble deportert til Italia sammen med sin seks år gamle sønn.

TV2 forteller at svært mange ringer inn til sentralbordet og sier at de ønsker å hjelpe Fathia slik at hun kan få en mer anstendig bosituasjon inntil saken er løst i UNE.

Det er godt å se at slike rystende saker engasjerer og det er en stund siden det har vært en asylsak fremme som engasjerer så sterkt som det Fathia-saken har gjort de siste dagene. Dette viser at hvis folk i Norge blir eksponert for virkelige historier så reagerer de, de reagerer når de får se hvordan systemet rammer enkeltskjebner, enkeltmennesker.

Fathia er ett enkelt menneske som har blitt rammet av Festning Europa, som har blitt rammet av en stadig strengere europeisk asylpolitikk. Det finnes allikevel flere kvinner som Fathia og det finnes flere barn som Munir. Vi må nå bruke Fathia-saken og oppmerksomheten rundt denne til å se at systemet slår feil, systemet rammer de svakeste og de som faktisk har krav på asyl. Det blir begått feil, det er mennesker som aldri skulle ha vært sendt ut av Norge som faktisk blir det.

Besøk asylmottaket i nærområdet ditt og ring 23 35 32 00 eller send en e-post til au@sos-rasisme.no for å få hjelp til å danne en solidaritetsgruppe for mennesker på flukt.