Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 27.05.2010
Forblindet. Foto: Cayusa

Aftenposten presenterte i en leder 18. mai flere påstander om SOS Rasisme. Vår leder Trond Thorbjørnsen tilbakeviste disse 26. mai.

Hvem er forblindet?

Aftenposten presenterer en lederartikkel 18. mai hvor det hevdes at SOS Rasisme brukes som skalkeskjul for andre organisasjoner.

Under overskriften “Forblindet” slås det fast at SOS Rasisme er infiltrert og overtatt av kommunister. Dette er ikke sant, og hverken Dagbladet eller andre medier har klart å presentere noen som helst bevis for at SOS Rasisme ikke er en demokratisk oppbygd organisasjon.

Det har gjennom tidene vært valgt kommunister til tillitsverv i mange norske organisasjoner, dette er langt fra noe bevis for at organisasjonen ikke er demokratisk.

Alle som sitter i SOS Rasismes ledelse er valgt på organisasjonens landsmøte, som er det høyeste organet i SOS Rasisme. Her har alle lokallagene delegatrett helt i tråd med hva som er god skikk i norske organisasjoner.

SOS Rasismes ledelse blir valgt på bakgrunn av den jobben de gjør for organisasjonen, enten de har tilknytning til andre politiske organisasjoner eller ikke. SOS Rasisme er ikke noe skalkeskjul for noe som helst, men en grasrotorganisasjon som kjemper mot alle former for rasisme og nazisme.

Aftenposten oppfordres til å undersøke dette selv i stedet for å la seg blende av Dagbladet. Vi har ingenting å skjule.

Trond Thorbjørnsen

Leder SOS Rasisme