Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 03.06.2010
eiliv

Dagbladet varslet 3. juni at de dagen etter ville kjøre en sak om SOS Rasismes valgkomité.

Saken har ikke kommet. Men de stilte følgende spørsmål til hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen og første nestleder i SOS Rasisme, Ola Melbye Pettersen:


Hei!

Hvordan stiller du deg til at valgkomiteen du leder har et flertall av medlemmer som kan knyttes til Tjen Folket (du er jo inkludert her)?

Mener du at dette har en påvirkning i de veivalgene valgkomiteen kan ta eller at dette påvirker dens arbeid? Eller at dette kan gjøre at valgkomiteen tar valg som går i favør av Tjen Folket?

Eposten sendes altså valgkomiteens leder og Ola M Pettersen, som vel vikarierer for Trond, som første nestleder?

Saken går på i morgen, fint om dere kan svare i ettermiddag.

Eiliv og Espen i Dagbladet


Kjell Gunnar Larsen svarte slik:

hei Eiliv

Valgkomiteen i SOS Rasisme har jobba ut fra de retningslinjene som er trukket opp for dette arbeidet. Vi har forholdt oss til vedtektene som sier at i SOS Rasisme skal folk velges til tillitsverv ut fra den jobben de har gjort i organisasjonen og ikke ut fra hva de har gjort utenfor organisasjonen. Dette har heller aldri vært noe tema i valgkomiteen eller på våre landsmøter så lenge jeg har vært tilstede på disse. Jeg var på mitt første landsmøte i 1991. Valgkomiteen har foreslått en rekke aktivister til ledelsen, dette er bra folk som representerer alle deler av organisasjonen.

Dette er vel såpass langt at du ikke kan trykke det i sin helhet?, dvs at fortsetter å arbeide på vanlig vis?

Kjell Gunnar Larsen


Pettersen svarte slik:

Hei Eiliv og Espen i Dagbladet

Hva mener dere med “du er jo inkludert her”? Jeg sitter da ikke i valgkomiteen. Dette er altså et spørsmål dere må svare på, i motsetning til å overse det og så kryssklippe mitt sitat sammen med en for meg ukjent påstand.

Ellers kan dere sitere meg slik:

Jeg har forklart Dagbladet flere ganger hva jeg mener om å kartlegge og vurdere våre medlemmer ut ifra andre forhold enn deres innsats i SOS Rasisme. Sist i et leserbrev som avisen ikke vil trykke, men som ligger på våre nettsider.

Mvh
Ola Melbye Pettersen
Første nestleder, SOS Rasisme i Norge


Dagbladets Eiliv Frich Flydal svarte Pettersen:

Hei Ola!

Kjell Gunnar er hovedkasserer og leder valgkomiteen.

Du er 1. nestleder og jeg regner med at du da svarer på henvendelser som normalt ville gått til Trond.

Eiliv


Ola Melbye Pettersen svarte tilbake:

Hei Eiliv og Espen

Jeg siktet til setningen:

“Hvordan stiller du deg til at valgkomiteen du leder har et flertall av medlemmer som kan knyttes til Tjen Folket (du er jo inkludert her)?”

Men denne var kanskje rettet kun til Kjell Gunnar?

Blir jeg sitert?
Blir jeg omtalt utover dette?

Mvh Ola


Svaret fra Flydal ble:

Hei Ola!

Ang spm om valgkomiteen: Jeg mente at det vel er naturlig at du svarer på spm om demokrati og sammensetning i organisasjonen når ikke Trond kan, ettersom du er første nestleder. Du har ikke gitt noe svar som kan brukes ennå.

Hva gjelder at Oslo kommune holder og krever tilbake penger, så tenker jeg det samme der, at du som politisk valgt nestkommanderende svarer.

Oslo kommune begrunner dette med at dere ikke oppfyller demokratikriterier og ikke har god nok forretningsførsel. Samt at de ikke fikk nye medlemslister som de ba om.

Eiliv


Pettersen svarte tilbake:

Hei Eiliv

Jeg foreslår at du deler opp spørsmål til de forskjellige artiklene i forskjellige e-post tråder.

Når det gjelder spørsmålene om Oslo fylkeslag må du i det minste gi meg tid til å lese brevet fra Oslo kommune.

Når det gjelder valgkomitéen:
Du kan ikke, eller du vil ikke bruke sitatet mitt? Er dette forankret i den redaksjonelle linja om bare å trykke det som passer inn i en forutbestemt framstilling av SOS Rasisme?

Jeg finner det mildt sagt underlig å måtte argumentere for å bli sitert på det jeg mener om en sak.

Mvh Ola


Flydals nest siste svar:

Nå ble det så mange e-poster her at jeg foreslå at du sender over konkret det du ønsker å siteres på hva gjelder valgkomite-saken.

LIM INN HER :)

Hva gjelder Oslo kommune, så vet jeg ikke om det foreligger et brev. De avviser på det grunnlaget jeg har skrevet i forrige mail.


Pettersen svarte:

Hei Eiliv

Ja, med så mange løsrevne og konstruerte beskyldninger blir det å holde tunga rett i munnen en kunst.

Som du ser lenger ned i denne tråden ba jeg om å bli sitert på følgende:

Jeg har forklart Dagbladet flere ganger hva jeg mener om å kartlegge og vurdere våre medlemmer ut ifra andre forhold enn deres innsats i SOS Rasisme. Sist i et leserbrev som avisen ikke vil trykke, men som ligger på våre nettsider.

Jeg limer også dette inn der du ba om.

Mvh
Ola


Journalist Flydal valgte å svare Kjell Gunnar Larsen slik:

Hei! Det er slik at vi ikke har plass til tilsvar som ofte er like lange som artikkelen eller går er på mange hundre, eller tusen, tegn. Det er ikke uvilje fra vår side, men vanlig praksis i avisredaksjoner. Da er det bedre om disse går på kronikk eller kommentarplass.

Eiliv


Larsen sendte følgende svar til Flydal:

Hei Eiliv

  • Dere trykker ikke det som vi svarer
  • Dere nekter å trykke våre innlegg
  • Dere vil ikke slippe meg til på nettmøte

Vi skjønner at du fryder deg over å trakkasere folk, mobbesituasjoner er det alltid noen som kommer løpende til for å sparke til de som de tror ligger ned, sånne som deg.

Kjell Gunnar Larsen