Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 25.10.2010
PFU

NTB har i dag sendt ut en melding med overskriften SOS Rasisme viser ikke regnskapet. – Dette er helt feil, sier hovedkasserer i SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen, i en pressemelding.

Hvis NTB hadde respektert tilsvarsretten før meldingen ble sendt ut, så ville dette ikke ha skjedd. Spesielt burde NTB ha respektert tilsvarsretten når SOS Rasisme nektet å kommentere spørsmålene fra Klassekampen, fortsetter Larsen.

SOS Rasisme har levert sitt reviderte regnskap for 2008 til alle som har hatt krav på dette, inkludert Fordelingsutvalget, sier han.

  • Fordelingsutvalget har i tillegg til dette bedt om å få hovedboka for SOS Rasismes regnskap i 2008, den er på 121 sider og inneholder alle posteringene dette året. Denne hovedboka har de fått.
  • Fordelingsutvalget har bedt om å få innsyn i alle bilag i 2008, det fikk de 17. desember 2009, da var de på besøk hos økonomiutvalget til SOS Rasisme.
  • Ringpermene med alle bilagene var tilgjengelig for utvalget, SOS Rasismes revisor og regnskapsfører var også tilstede for å svare på alle spørsmål.
  • Fordelingsutvalget ba om oppklaring fra SOS Rasismes revisor i forhold til noen spørsmål, disse avklaringene har organisasjonens revisor gitt.
  • Fordelingsutvalget har stilt noen oppfølgende spørsmål til SOS Rasisme, disse har organisasjonen besvart.

- NTBs påstand om at vi ikke har vist frem vårt regnskap har ingen kontaktpunkter med virkeligheten, sier hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen.

- Jeg synes at media ikke bør oppføre seg som en form for organiserte mobbere, men heller begynne å stille kritiske spørsmål.