Gå til meny

Nazisten Heian i Norgespatriotene ble møtt av en samlet elevflokk som viste ryggen til han da han skulle spre sin gift fra valgdebatten på Færder vgs i Vestfold. Én elev fant Heians opptreden så provoserende at han kastet en flaske i ansiktet på Heian.

For oss viser dette tydelig at nazister ikke har noe i en skoledebatt i Norge å gjøre – verken i 1945 eller 2009. NB: Øyvind Heian har lagt Norgespatriotene bak seg

SOS Rasisme oppfordrer til ikke-vold

- Vår oppfordring til folk har vært veldig klar: Snu ryggen til Heian, sier Sondre Sæbjørnsen, Landsstyrerepresentant i SOS Rasisme.
- At hele skolen snur ryggen til Heian er nok et vel så hardt slag i trynet på han som en flaske, og et vel så effektivt våpen i kampen mot hans hatbudskap.

Fire politifolk eskorterte Øyvind Heian inn i Oseberg kulturhus i Tønsberg, der valgdebatten på Færder vgs ble avholdt. Han var inne i salen kl 12.00, én time før debatten startet.

Inne i salen var det i tillegg flere politifolk. Det ble kjørt adgangskontroll som skulle sikre at bare elever og media slapp til under debatten.

Fotfølger Heian

- På alle skoler i Vestfold er det heldigvis antirasister. Derfor kan vi love at nazistene blir møtt av folk fra SOS Rasisme – uansett hvilken skole de velger å forsøke seg på, fortsetter Sæbjørnsen engasjert.
- Vi håper likevel at skolene og fylkeskommunen tar til vett og trekker invitasjonen av Heian. Det er en skam at elever skal bli tvunget til å høre på organisert rasisme i Norge i 2009.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490