Gå til meny

SOS Rasisme og Krystallnattakomiteen blir i et nyhetsinnslag i gårsdagens TV-2 anklaget for å ville nekte jøder adgang til markeringen av Krystallnatta. Arrangørene tar sterk avstand fra beskyldningene.

SOS Rasisme og Krystallnattakomiteen blir i et nyhetsinnslag i gårsdagens TV-2 anklaget for å ville nekte jøder adgang til markeringen av Krystallnatta. Arrangørene tar sterk avstand fra beskyldningene.

En viktig markeringsdag
SOS Rasisme holder hvert år mange arrangementer rundt om i Norge for å markere Krystallnatta. Krystallnatta 9. november 1938 sendte Hitler ut sine stormtropper på gatene i de jødiske kvarter i Tyskland, da natta var over var mange jøder drept, synagoger var brent ned og jødisk eiendom ødelagt. De knuste vinduene som lå igjen i gatene har gitt opphavet til navnet. Krystallnatta er i dag den største og viktigste markeringsdagen mot rasisme i Norge og Europa.

Ingen «Israeldag»
SOS Rasisme har i mange år arbeidet systematisk for å lage en sterk tradisjon på Krystallnatta. Vi gjør dette både for å minnes det som skjedde denne dagen, men også for å vise at rasisme og nazisme ikke døde i Hitlers bunker i Berlin i april 1945.
Som ellers i Europa blir denne dagen brukt som en kampdag mot rasisme og nazisme. Vi har hele tiden avvist å gjøre denne dagen til en støttedag eller en kampdag mot staten Israel. Derfor blir både Israelske og Palestinske flagg avvist.

Krystallnatta for alle
SOS Rasisme har aldri og kommer heller aldri til å nekte jøder tilgang til Krystallnattarrangementer, vi inviterer alltid jødiske organisasjoner til å være med på arrangementer, det kommer vi til å fortsette med. Også i årets arrangement deltok jøder.

Halvbrune partier ikke velkommen
Vi kommer derimot ikke til å samarbeide med innvandrerfientlige partier som Demokratene. Dette halvbrune partiet som ble kasta ut fra FrP fordi de var for ekstreme har ingen plass i arrangementer mot rasisme og nazisme. Når de forsøker, som i Oslo i går, å provosere arrangementet, vil dette bli avvist av arrangørene. Vi vil ikke la Krystallnatta bli redusert til en arena for partipolitiske markeringer, og vi vil konsekvent nekte innvandrerfiendtlige og rasistiske grupperinger å ødelegge denne viktige dagen.
Se også pressemelding fra Norsk Forening Mot Antisemittisme her.

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490