Gå til meny
Publisert av SOS Rasisme 19.03.2012
Angrep på kontoret i Haugesund 19 Mars 05

SOS Rasismes kontor i Haugesund har blitt utsatt for hærverk. Tre vinduer er knust med stein.

Mellom lørdag kveld og søndag morgen har SOS Rasismes kontor i Haugesund blitt utsatt for hærverk. Hovedkasserer i organisasjonen, Kjell Gunnar Larsen, har følgende svar på hva som har skjedd og bakgrunnen for ugjerningen:

Hva har skjedd?

Da jeg kom til kontoret mandag kl. 11.30 var det et trist syn som møtte meg. Tre store vinduer var knust og det fløt glass og steiner langt innover i kontoret. Politiet ble orientert om ugjerningen søndag morgen og har vært på befaring for å sikre bevis. De har også rekvirert en glassmester som har tapet vinduene.

Politiet valgte å ikke kontakte oss.

Hva tror du er bakgrunnen for at akkurat SOS Rasismes kontor ble utsatt for dette?

For meg som har vært aktiv antirasist i denne byen i mange år, så er ikke hærverk og trusler fra nazister noe nytt fenomen, selv om vi har vært spart for slike angrep nå i noen år.

Dagbladet har kjørt en fiendtlig kampanje mot oss i to år hvor de har vridd og vrengt på sannheten og ukritisk gitt spalteplass til alle som har hatt nag mot SOS Rasisme. Disse har fått slippe til uansett hva slags motiv de har hatt og uansett hvor fantastiske historiene har vært. Dagbladet har ikke gitt oss tilsvarsrett, vi har derfor ikke fått anledning til å legge frem våre argumenter på en redelig måte.

Mener du at Dagbladet er skyld i angrepet mot kontoret i Haugesund?

Jeg mistenker naturlig nok ikke at det er ansatte i Dagbladet som direkte har kasta steinene. Men denne kampanjen mot SOS Rasisme har sjølsagt fått konsekvenser. Dagbladet har kjørt en hetskampanje og skapt en heksejakt. De har skapt et mobbeklima. Knusing av vindusruter er bare et fysisk uttrykk for dette.

Dagbladet har lagt kraftig press på alle våre støtteordninger og politikere for at de skal lamme oss økonomisk, og mange av støtteordningene og politikerne selv har ikke vært vanskelige å be.

Vi har vært ei slitsom vaktbikkje mot statens umenneskelige flyktningpolitikk. Vi har konsekvent kritisert rasismen de har spredd for å sanke stemmer i valgkampen – uansett parti. Denne kampen har gitt oss fiender. Alt dette har ført til at sentralleddet i to år har måttet prioritere juridiske prosesser framfor arbeid mot nazisme og rasisme.

Men, vi lar oss ikke knekke.

Angrep på kontoret i Haugesund 19 Mars 01
Angrep på kontoret i Haugesund 19 Mars 02
Angrep på kontoret i Haugesund 19 Mars 03
Angrep på kontoret i Haugesund 19 Mars 04
Angrep på kontoret i Haugesund 19 Mars 06
Angrep på kontoret i Haugesund 19 Mars 07
Angrep på kontoret i Haugesund 19 Mars 12
Angrep på kontoret i Haugesund 19 Mars 13

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490